2020 A fost un an extraordinar din punct de vedere economic pentru atât de multe companii de înaltă tehnologie, dar în cele din urmă ultimele studii publicate văd o creștere puternică la orizont.

Semnalul „+” revine în cele din urmă

Un nou raport publicat de Gartner estimează, de fapt, că în 2021 va fi una creștere de 11,4%, cifră care se potrivește cu incredibilul -10,5% din volumele de vânzări aferente anului trecut. Utilizatorii, potrivit lui Gartner, vor reinvesti pe piața mobilelor după ce își vor strânge centurile în 2020, amânând achiziția unui nou smartphone până în 2021.

Acest nou impuls va fi de un mare beneficiu pentru Smartphone 5G, care reprezintă deja 35% din telefoanele vândute anul acesta. Disponibilitatea dispozitivelor echipate cu conectivitate 5G a crescut constant de câțiva ani acum: în 2019 s-au vândut puțin sub 17 milioane de smartphone-uri 5G; 213 milioane în 2020 și sunt cel puțin așteptate 538 milioane în cursul anului 2021.

Meritul acestei creșteri importante nu este doar disponibilitatea mai mare a tehnologiei în țări, ci și posibilitatea de a cumpăra smartphone-uri 5G chiar și cu puțin peste 200 USD.

Viitorul aparține panourilor AMOLED

Continuă să vorbești despre smartphone-uri, dar continuă să evaluezi piața pentru Panouri AMOLED, cercetările efectuate de TrendForce au evidențiat modul în care această tehnologie este acum destinată să le depășească pe celelalte disponibile pe piață. Luând în considerare procentul de utilizare din ultimii ani, se dovedește că în 2019 panourile AMOLED au reprezentat 31% din modelele de pe piață, cu panouri LCD LPTS fixe în loc de 40%.

Cu toate acestea, în cursul anului 2021, afișajele AMOLED au ajuns la 39% de modele de pe piață cu cele echipate cu un ecran LCD LTPS de 33%; Panourile LCD a-SI se închid pe ultimul loc cu 28%. Se estimează că în următorii câțiva ani cei mai importanți producători de smartphone-uri vor continua să investească în afișaje AMOLED, chiar și pentru modelele low-end, ducând astfel la implementarea din ce în ce mai puțin a altor tehnologii.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *