Pentru Google Securitatea Android este întotdeauna pe primul loc, motiv pentru care Google Play Protect este în permanență actualizat pentru a identifica mai bine și mai rapid noile amenințări care pot ajunge în Magazinul Play deghizat în aplicații. Din păcate, însă, există adesea câteva pentru utilizatorii obișnuiți cu asta a instala aplicații din surse necunoscute, și cea mai recentă descoperire de către Zimperium el confirmă clar acest lucru.

Spyware-ul se deghizează ca o actualizare

Echipa de securitate a văzut una spyware foarte periculos capabil se deghizează în upgrade de sistem pentru a fura apoi o cantitate infinită de date extrem de personale. Odată instalat, spyware-ul „se ascunde” de vizualizarea utilizatorului și începe să colecteze o cantitate mare de informații, cum ar fi mesaje private, listă de contacte, informații despre dispozitiv, marcaje ale browserului web și istoric, dar poate, de asemenea, să înregistreze apeluri telefonice și sunet ambiental. .

Spyware Actualizează sistemul Android Zimperium

Este, fără îndoială, unul dintre cele mai sofisticate pe care le-am văzut până acum“, subliniază el Shindhar Mittal Despre spyware “Cred că s-a petrecut mult timp și efort în dezvoltarea acestei aplicații. Credem că există alte astfel de aplicații și vom face tot posibilul să le găsim cât mai curând posibil.. “

Din fericire, CEO-ul Zimperium a confirmat că spyware-ul în cauză nu a fost niciodată transmis prin Google Play Store, care era garantat să afecteze un număr mult mai mare de utilizatori. Ca întotdeauna, vă sfătuim să nu instalați niciodată aplicații din exterior, în special de pe site-uri a căror fiabilitate nu le cunoașteți.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *