Ecosistemul companiilor care operează sub umbrela de protecție a Xiaomi este categoric vast, datorită și platformei de finanțare colectivă Youpin, care vinde mii de gadgeturi în China. Printre acestea se numără două dispozitive interesante marca DUKA, gata să înlocuiască complet contoare de bandă, o riglă și cabluri metrice.

Le încercăm de ceva vreme și astăzi vă vom spune cum funcționează.

DUKA Small Q, rigla digitală

Să începem cu cel mai ciudat dintre cele două produse DUKA, modelul Small Q, care la prima vedere seamănă cu un cronometru de bucătărie: formă circulară, afișaj mare, trei butoane pe partea din față și fără scris special. Doar roata mică din partea de jos trădează adevărata funcție a acestui dispozitiv mic, echipat cu un port USB de tip C pe partea dreaptă, pentru a încărca bateria internă.

Odată aprins, cu o apăsare lungă a butonului central, afișajul cu cristale lichide albe se aprinde, foarte luminos și clar vizibil chiar și sub soare. Trebuie spus că plasticul de protecție din față este foarte strălucitor, astfel încât în ​​anumite situații și în anumite unghiuri citirea numerelor poate fi dificilă.

Corpul este fabricat din aluminiu satinat, o opțiune care îl face ușor și în același timp solid, cu dimensiuni de 5,3 cm în diametru și o grosime de 1,5 cm, deci mai puțin decât o bandă clasică. Utilizarea este cu adevărat simplă și intuitivă, chiar și fără a citi prospectul cu instrucțiunile (strict în chineză). Dispozitivul este pornit, plasat pe obiectul care urmează să fie măsurat și derulat cu ajutorul LED-ului din partea de jos, care ajută la înțelegerea de unde începe măsurarea.

Cele două butoane laterale vă permit să vedeți ultimele zece măsurători efectuate, în timp ce apăsați una pe butonul central vă permite să reveniți la ultima măsurare efectuată. O altă presiune resetează măsurarea, prin stocarea celei anterioare, operație care, în orice caz, se efectuează automat la câteva secunde după finalizarea fiecărei măsurători.

Principalul avantaj al DUKA Small-Q este că poate măsura obiecte de formă neregulată, ceea ce este adesea complicat cu banda de măsurare normală. Dar te întrebi? Dacă măsurarea începe de la partea centrală a dispozitivului, cum pot, de exemplu, să măsoară distanța dintre perete și o piesă de mobilier? Simplu, prin apăsarea simultană a celor două butoane laterale puteți comuta la unul dintre cele cinci moduri disponibile: măsurare liniară, măsurare între doi pereți, măsurare între perete și punct (dreapta sau stânga) și măsurare fascicul, util pentru obiectele formate cilindric.

Autonomia este, de asemenea, excelentă, deoarece bateria reîncărcabilă de 200 mAh vă permite să ajungeți la mai mult de șase luni de așteptare, cu câteva mii de măsurători. De exemplu, doar cu o încărcare de cinci minute, veți avea autonomie de cel puțin două ore, într-adevăr confortabil în orice situație. Distanța maximă a fiecărei măsurători ajunge la 99 de metri, deci este mai mult decât suficientă pentru fiecare măsurare pe care trebuie să o faceți. Precizia este foarte bună, în comparație cu banda de bandă am găsit o abatere maximă de un milimetru de la 50 de centimetri.

Eroarea pare a fi cauzată de probleme de rotunjire, unele măsurători nefiind afișate (de exemplu, mergeți de la 2,0 centimetri la 2,2 centimetri, dar nu există nicio modalitate de a măsura 2,1 centimetri. Dispozitivul este oprit, puteți accesa meniul de configurare, care vă permite să reglați acuratețea detecției, să activați sau să dezactivați soneria și să reglați termenul limită.

În general, prin urmare, DUKA Small Q este un produs foarte util, mai presus de toate nu aveți nevoie de o precizie absolută. Dacă, pe de altă parte, o diferență de un milimetru poate crea o problemă pentru munca dvs., este mai bine să recurgeți la ceva mai tradițional.

Telemetru laser LS-P DUKA

Cu siguranță mai fiabil, în ceea ce privește precizia. Telemetru laser LS-P DUKA, capabil să măsoare distanțe de până la 40 de metri, deci este util și pentru măsurători în aer liber. Fabricat în întregime din aluminiu, cu partea superioară și inferioară din plastic și un mic ecran cu cristale lichide în partea din față, este echipat cu un port microUSB în partea stângă pentru încărcarea bateriei interne de 200 mAh, capabil să garanteze aproximativ 3.500 de măsurători.

În acest caz, de asemenea, utilizarea este foarte intuitivă, cel puțin pentru măsurători simple, în timp ce este necesar să recurgeți la un traducător pentru a descoperi funcțiile avansate. O apăsare ușoară a tastei frontale pornește dispozitivul, o a doua apăsare pornește fasciculul laser pentru măsurare. Pur și simplu îndreptați laserul către un perete sau un obiect și apăsați din nou pentru a obține măsurarea distanței aproape instantaneu.

Apăsând din nou tasta, sunt stocate măsurătorile anterioare și este posibil să vedeți cele trei anterioare. Panta contorului este văzută și pe afișajul mic, care, prin urmare, poate acționa ca un nivel, deși ar trebui spus că numărul este foarte mic și este greu de citit rapid.

Există multe funcții care pot fi activate atât cu butoanele din față, cât și cu cele din dreapta. O apăsare lungă a butonului de alimentare (timp de aproximativ 1,5 secunde) vă permite să treceți la modul de măsurare continuă, indicând valoarea maximă și minimă. Continuarea apăsării (aproximativ 3 secunde) modifică modul de numărare al dispozitivului în măsurare.

Setarea automată prevede de fapt că dimensiunile contorului, de aproximativ 86 milimetri în lungime, sunt numărate în măsurătorile totale. Cu toate acestea, este posibil, prin apăsare timp de trei secunde, să măsurați distanța de la partea din față a dispozitivului, util dacă trebuie să măsurați, de exemplu, distanța de la partea din spate a unui obiect la peretele frontal.

Pe de altă parte, cu tasta laterală este posibilă activarea funcțiilor trigonometrice, care sunt foarte utile pentru măsurători la domiciliu. Este posibil să cunoașteți suprafața unei camere, prin măsurarea ambelor părți, a volumului, creșterea înălțimii, dar și pentru a obține o măsurare prin aplicarea teoremei pitagoreice, unghiul dintre două puncte, util pentru multe lucrări casnice și alte lucruri precum funcții între ele.

În pachetul de vânzare există, de asemenea, o curea convenabilă pentru a ține contorul pe încheietura mâinii și a nu-l pierde în timp ce efectuați măsurarea. În cele din urmă, precizia este foarte bună, chiar și pe distanțe mari, mai mari de zece metri, eroarea maximă a fost de 3-4 milimetri, în timp ce la distanțe mai mici coboară proporțional, se potrivește aproximativ 1 milimetru (maxim) în măsurare. Mai puțin de 50 de centimetri.

Observații finale

Ambele produse DUKA reprezintă o alternativă foarte valabilă la contoare, rigle și cabluri metrice, pe care le pot înlocui excelent, cu avantajul că sunt foarte compacte și ușor de utilizat. Prețul nu este rău, chiar dacă DUKA Small Q costă mai mult decât o bandă de măsură normală, dar avantajele față de o bandă de măsură tradițională merită cu siguranță diferența în costul de cumpărare.

Ambele sunt cu siguranță un ajutor valid în multe situații, pentru a calcula dimensiunile, a verifica alinierea mobilierului, a pereților sau a unităților de vopsire, a calcula suprafețele și volumele și pentru alte o mie de utilizări. Le puteți cumpăra pe amândouă de pe TomTop, cărora le mulțumim pentru probele utilizate la testele noastre, folosind linkurile de mai jos, ambele cu transport gratuit din magazinele chinezești.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *