Datorită descoperirii unui dezvoltator, avem ocazia să vedem care sunt indicatorii de confidențialitate Android 12. Având în vedere sensibilitatea crescândă a consumatorilor în materie de confidențialitate, chiar și companii precum Google se adaptează, atât de mult încât, în urmă cu câteva săptămâni, compania din California a anunțat că nu va mai urmări navigarea pe web. De fapt, indicatorii de confidențialitate sunt deja prezenți pe Android 11, dar se pare că vor fi îmbunătățiți, în funcționalitate și design.

Dezvoltatorul kdrag0n a reușit să găsească acești indicatori reproiectați în cel de-al doilea Android 12 Developer Preview, apoi a arătat pe Twitter capturile de ecran de implementare selectate de Google. Pe bara de stare găsim o pictogramă verde care deschide un meniu derulant printr-o atingere, care ne arată ce aplicații au acces în acel moment la microfon, cameră și locație, chiar dacă acesta din urmă nu funcționează în prezent.

Acest lucru se vede cu locația, camera și microfonul toate active în același timp. Din păcate, locația nu apare încă în detaliile de utilizare a aplicației (încă). pic.twitter.com/GyzqEf1mNr

– kdrag0n (@ kdrag0n) 19 martie 2021

Ecranele furnizate de dezvoltator nu afișează în detaliu pictograma verde de pe bara de stare, dar știm că setarea grafică aleasă de Big G, datorită altor ecrane, s-a scurs cu ceva timp în urmă. Pictograma, de îndată ce deschidem o aplicație care necesită una dintre cele trei permisiuni, are o formă extinsă, în timp ce după un timp devine pur și simplu un punct verde, similar cu iOS 14.

Cu toate acestea, vorbim despre o caracteristică care face parte dintr-o versiune beta și, așa cum sa întâmplat în trecut, este posibil ca aceasta să nu ajungă în eliberare finala. Cu toate acestea, pare să existe o posibilitate concretă ca noii indicatori de confidențialitate să ajungă cu adevărat pe versiunea stabilă a Android 12, deoarece funcția, mai simplă și mai brută, este deja prezentă atât pe Android 11, cât și pe iOS 14.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *