Acum câteva ore Google eliberată Android 12 Developer Preview 2 pentru toți Google Pixels acceptați, iar în aceste ore avem ocazia să descoperim o noutate neașteptată, neanunțată, care ar putea apărea în curând în noile modele de smartphone Google.

Senzori care intră sub afișaj

Analizând porțiuni din codul Developer Preview 2 din Android 12, de fapt, colegii din XDA a găsit referiri clare la probabil suport pentru senzori pe ecran pentru viitoarele modele Google Pixel. Intrând în detaliu, noi clase de coduri au fost identificate în aplicație SystemUIGoogle: unul dintre ei se numește “UdfpsControllerGoogle“, Unde rădăcina” Udfps “înseamnă”scaner de amprente sub ecran“, sau senzor de amprentă sub afișaj.

Programatorii care au lucrat la codul acestor clase au subliniat că acesta nu este suportul generic pentru ramura AOSP a Android. Noile clase aparțin străzii com.google.android.systemui mai degrabă decât genericul com.android.systemui, care va indica faptul că clasa “UdfpsControllerGoogleA fost special conceput pentru a aduce suport pentru această tehnologie noii familii de smartphone-uri Pixel.

Este prea devreme pentru a afla ce tip de senzor decide Google să pună în aplicare – fie optic, fie cu ultrasunete – sau dacă Google Pixel 5a sau Google Pixel 6 vor intra deja pe piață cu această funcție, dar acum este probabil ca Google Pixel să poată fi deblocat. pur și simplu prin plasarea unui deget pe suprafața afișajului.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Android 12 Developer Preview 2 descărcări și noutăți

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *