Android este iOS acestea sunt cele mai populare platforme mobile din lume, reprezentând efectiv un adevărat duopol. Indiferent de tipul de experiență de utilizator oferit de cele două sisteme de operare mobile, Google și Apple adună informații pe sistemul lor de operare esențial pentru propria lor funcționare.

Cei doi uriași sunt flămânzi după informații?

Noi cercetări efectuate de Douglas Leith de la Trinity College din Irlanda, au evidențiat datele colectate de cele două companii cu privire la sistemele lor de operare respective. De fapt, prin unele măsurători efectuate utilizând Google Pixel 2 cu Android 10 și iPhone 8 cu iOS 13.6.1 (cu jailbreak), s-a descoperit că dispozitivul trimite informații de mai multe ori.

Ambele sisteme de operare, de exemplu, trimit date când un SIM este introdus în telefoane, atunci când derulați lista setărilor generale și, de asemenea, din aplicațiile preinstalate, cum ar fi Siri, Safari, iCloud, Google Chrome, YouTube, Google Docs, Google Messages, Căutare Google și multe altele.

google apple android ios căutare colectare date

Măsurând informațiile partajate zilnic cu Apple și Google, s-a descoperit că gigantul Cupertino colectează aproximativ 42 KB de date la fiecare început, în timp ce Google aproximativ 1 MB. Dacă nu funcționează, smartphone-ul trimite aproximativ 1 MB de informații la Google la fiecare 12 ore, în timp ce Apple primește aproximativ 52 KB. În total, având în vedere doar piața SUA, Google colectează aproximativ 1,3 TB de informații la fiecare 12 ore și Apple 5,8 GB.

Atât Google, cât și Apple, însă, nu sunt de acord cu privire la modul în care cercetătorul a adunat aceste informații. Un purtător de cuvânt al gigantului Mountain View a declarat că „Am identificat defecte în metodologia cercetătorului pentru măsurarea volumului de date și nu am fost de acord cu afirmațiile din ziar că un dispozitiv Android partajează de 20 de ori mai multe date decât un iPhone. Conform cercetărilor noastre, aceste rezultate sunt dezactivate în ordinea mărimii și am împărtășit preocupările noastre metodologice cu cercetătorul înainte de publicare. Această cercetare descrie în mare măsură cum funcționează smartphone-urile. Mașinile moderne trimit în mod regulat date de bază despre componentele vehiculului, starea lor de siguranță și programele de service către producătorii de mașini, iar telefoanele mobile funcționează în moduri foarte similare. Acest raport detaliază acele comunicări, care ajută la asigurarea faptului că software-ul iOS sau Android este actualizat, serviciile funcționează conform intenției și că telefonul este sigur și funcționează eficient.. “

Purtătorul de cuvânt al Apple este corul Google și întreabă despre modul în care cercetătorul a redactat raportul și a subliniat, de asemenea, că compania nu urmărește locația utilizatorilor, deoarece este indicată în schimb de oglinda de mai sus.

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre cercetare, puteți citi documentul în format PDF făcând clic pe acest link.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *