Printre milioanele de aplicații autentice din Play Store și App Store, există câteva sute aplicații fleeceware să profite de un anumit sistem pentru a genera venituri de milioane de dolari prin abonamente. Cercetători Avast a descoperit 204 de aplicații în Play Store și App Store care generează un volum mare de venituri prin abonamente cerebrale.

Abonamente la creier

Aplicații fleeceware, Pentru cei neinițiați, consultați acele aplicații cu o perioadă de încercare gratuită, urmată de o formă de abonament la costuri exorbitante. Problema cu aceste aplicații este că funcțiile plătite nu numai că nu au nimic special, dar sunt adesea furnizate gratuit și de alte aplicații din diferite magazine.

Aceste aplicații, în general, nu dispun de funcționalități unice și sunt pur și simplu canale de înșelătorie. Avast a raportat aplicațiile fleeceware atât Apple, cât și Google pentru examinare“, Citiți comunicatul de presă. Cercetătorii Avast au descoperit că majoritatea aplicațiilor de tip fleeceware se referă la aceste categorii:

  • Aplicații pentru instrumente muzicale;
  • aplicație pentru editarea imaginilor;
  • o aplicație pentru a adăuga filtre la imagini;
  • Cititoare QR și cititoare PDF.

Exploatând marea confuzie din jurul sistemelor de gestionare a abonamentelor la aplicații, dezvoltatorii fleeceware reușesc să mențină un flux constant de venituri, în ciuda faptului că aplicațiile au fost șterse de pe smartphone-uri. De fapt, în ciuda faptului că atât Google, cât și Apple indică în mod clar eliminarea unei aplicații nu are ca rezultat rezilierea abonamentului, mulți utilizatori se plătesc abonamente chiar și de la 66 USD pe săptămână pentru aplicațiile care nu mai sunt instalate.

Iată câteva sfaturi de la Avast pentru a evita aplicațiile fleeceware care așteaptă ca cei doi giganți hi-tech să îmbunătățească gestionarea serviciilor de abonament:

  • acordați atenție cererilor cu perioade de probă mai mici de o săptămână;
  • citiți cu atenție acordul de licență al aplicației referitor la secțiunea de abonament;
  • se comportă sceptic în fața campaniilor de publicitate virală;
  • utilizați numai sisteme de plată sigure;
  • discutați cu familia dvs. despre aplicațiile de tip fleeceware pentru a informa cât mai mulți oameni despre funcționarea lor.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *