Anul trecut Google a introdus capacitatea de a personaliza sensibilitatea afișajelor inteligente și a difuzoarelor inteligente la hotword și la timp Asistent Google a profita de Învățare federată (învățare federalizată) pe Android pentru a evita erorile și declanșatoarele pierdute atunci când se utilizează comanda vocală „Hei Google”.

De fapt, în ultimele ore, un mic cerc de utilizatori a găsit o nouă opțiune în meniul de setări al Asistentului Google, care vă permite să contribuiți la îmbunătățirea asistentului prin salvarea audio, astfel încât tehnologiile vocale să poată învăța în timp iar această nouă funcție apare și în preferințele generale ale aplicației Google.

Cum să faceți Asistentul Google mai precis

După cum a explicat Google pe o pagină de asistență, Învățarea federalizată este o tehnică de îmbunătățire a confidențialității care ne ajută să îmbunătățim modelele de învățare automată fără a fi nevoie să vă trimitem datele brute pe serverele Google. “ iar gigantul Mountain View adaugă că folosește această tehnică pentru a îmbunătăți modelele de pe dispozitiv, cum ar fi „Hei Google” în Asistentul Google.

Echipa gigantului Mountain View dorește să rafineze modelul de detectare a cuvintelor fierbinți atât pentru a preveni dezactivarea sau activarea când nu scrie „Hei Google”, cât și pentru a împiedica perceperea comenzii.

Compania folosește învățarea federalizată pentru a procesa date brute – adică atunci când spune ceva de genul „Hei Google” – este procesată local și, în loc să trimită audio în cloud, dispozitivul trimite doar un „rezumat al modelului”. pe serverul Google “. Aceste înregistrări vocale sunt criptate și procesarea are loc atunci când telefonul este inactiv, încărcat și conectat la Wi-Fi, iar datele sunt șterse atunci când nu mai sunt necesare sau după 63 de zile.

Google folosește deja învățarea federalizată pe Gboard și aplicația Health Studies și probabil că va consolida sistemul pe alte servicii în viitor.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *