Uneori aprins. Whatsapp se numără printre utilizatorii care sunt mai mult sau mai puțin conștienți de riscul de a rula mesaje care le-ar putea compromite dispozitivul și, aparent, în acest nou moment pune în pericol securitatea multor conturi.

În special, în aceste zile popularul serviciu de mesagerie instantanee se află în centrul unuia nou. fraudă mult mai periculoase decât cele pe care suntem obișnuiți să le vedem în general, deoarece mesajul „jignitor” și potențial foarte periculos nu provine din contacte necunoscute, ci din cele ale prietenilor.

Provenind de la un membru al familiei sau de la un prieten, mulți utilizatori nu au prea multe probleme să-l deschidă și aici se află pericolul: mesajul în cauză poate, de fapt, permite atacatorului de serviciu să configureze contul.

În esență, aceasta este escrocheria enzimatică care funcționează pe WhatsApp, de data aceasta chiar mai insidioasă decât cele mai tradiționale care vizează doar recuperarea unor informații personale.

Cum funcționează noua înșelătorie pe WhatsApp

Sistemul studiat de escroci de această dată se bazează pe un pas dublu:

  • victima primește un SMS care conține un cod OTP (Parolă de unică folosință)
  • victima este apoi contactată pe WhatsApp de către un prieten, solicitându-i să trimită codul primit prin SMS

Escrocherie WhatsApp

În realitate, contul prietenului care a trimis mesajul pe WhatsApp a fost deja spart și victima, care ar fi trimis codul solicitat, își va pierde contul la rândul său.

Oricine se află în centrul acestei încercări de înșelătorie pentru a evita problemele ar trebui să contacteze prietenul care i-a trimis mesajul pe WhatsApp prin telefon, pentru a-l informa că i-a fost rupt contul și pentru a-i permite să recupereze posesia.

De asemenea, pentru a vă face contul WhatsApp mai sigur, este recomandat activarea sistemului de autentificare cu 2 factori (ascendent Setări -> Conturi -> Verificare în doi pași -> Activ, introduceți codul PIN și adresa de e-mail și apoi selectați In fata este Cu exceptia).

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *