După ce a descoperit indicii despre adopție provenind din Obiectiv Google de traducere offline, o caracteristică foarte așteptată a fost văzută astăzi: traducerea automată a conținutului Google Lens. Această caracteristică era așteptată încă din 2019, când s-au găsit indicații despre aceasta, apoi în decembrie anul trecut, Google a anunțat această caracteristică ca parte a funcției din decembrie pentru Pixeli, dar până acum nu a apărut niciodată.

Funcția a fost mult așteptată și va servi cu siguranță la îmbunătățirea utilizabilității dispozitivelor Android

Google Lens va putea traduce conținut pe ecran printr-un buton care apare pe ecranul aplicațiilor recente. Butonul apare automat și se pare că această caracteristică a fost activată pe partea serverului, astfel încât câțiva norocoși care au primit-o nu au trebuit să facă nimic sau să actualizeze nicio aplicație. Textul tradus înlocuiește textul original direct pe ecranul aplicațiilor recente, oferind astfel o experiență fluidă și utilizabilă, datorită dimensiunii generoase a ecranelor aplicației.

Așa cum am menționat, această caracteristică era așteptată pentru decembrie pe Android 11, dar deocamdată a fost observată doar pe Pixel 5 cu cea mai recentă Previzualizare pentru dezvoltatori a Android 12. Cu toate acestea, este posibil ca această caracteristică să ajungă și pe alți pixeli și, probabil, în prima perioadă va implica doar utilizatorii cu limba setată la engleza americană. Sperăm să vă vedem și pe noi Android 11 și mai jos și poate adoptat și de alții OEM, împreună cu funcția care traduce textul ecranului, care este, de asemenea, așteptat cu nerăbdare de mulți utilizatori.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *