Xiaomi Nu numai că este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, dar este, de asemenea, o companie care investește puternic în acesta cercetare și dezvoltare în ceea ce privește soluțiile noi încărcare rapidă. Este greu să uiți suportul de încărcare rapidă de la 120 W pe Xiaomi Mi 10 Ultra, un obiectiv imposibil de atins fără studii importante ale bateriei.

Fără deteriorări critice ale bateriei

Brevetul fără precedent al Xiaomi depus acum câteva zile, vede gigantul chinez angajat în dezvoltarea de noi tehnologii capabile preveni deteriorarea fatală a bateriilor de smartphone-uri, cum ar fi umflături sau chiar explozii. Brevetul se referă la un nou proces de încărcare monitorizat constant pentru a reduce riscul de defecțiune.

De fapt, în timpul fazei de încărcare a bateriei, dispozitivul trece prin etape de încărcare care, dacă nu sunt manipulate corect, pot compromite grav puterea bateriei și, în unele cazuri, pot duce la deteriorări structurale importante, cum ar fi umflarea. Acest sistem de monitorizare a fost descris ca fiind capabil să verifice în timp real ce stare de încărcare are bateria pentru a evita aceste probleme.

În prezent, deoarece este brevetat, nu este clar când această nouă tehnologie de la Xiaomi va fi implementată pe smartphone-uri.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Cele mai bune smartphone-uri Xiaomi

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *