Camera și procesorul nu sunt singurii factori de luat în considerare atunci când alegeți un smartphone nou de cumpărat. Există deasemenea memorie disponibilul a devenit acum un factor cheie în alegerea următorului smartphone de cumpărat și se pare că gigabyte-urile puse la dispoziția utilizatorului nu sunt niciodată suficiente – aproape.

La urma urmei, smartphone-ul este un fel de fortăreață secretă în care deține toată bogăția a ceea ce este: imagini și videoclipuri (care, dacă sunt realizate la calitate înaltă, pot atinge dimensiuni foarte mari); aplicații de tot felul, poate chiar mai mult decât cele strict necesare și cele mai utilizate; documente și fișiere de diferite tipuri, inclusiv afaceri și prezentări pentru afișare către clienți; jocuri care sunt din ce în ce mai solicitante și necesită o anumită cantitate de spațiu disponibil pentru instalare.

Așa cum camera și procesorul nu sunt singurii factori care trebuie luați în considerare la evaluarea unui nou smartphone de cumpărat, nu sunt singurele două elemente pe care producătorii tind să le inoveze și să le îmbunătățească. Conform celor constatate de Cercetarea contrapunctului, cantitatea medie de memorie internă oferită de smartphone-uri a crescut și în ultimii ani, ajungând la 100 GB anul trecut.

iPhone responsabil, dar probabil nu pentru mult timp

Studiul realizat de Cercetarea contrapunctului a arătat, totuși, o diferență deloc neglijabilă între smartphone-urile Android și Android iPhone. Acesta din urmă ar oferi o capacitate de stocare mai mare, după ce a dobândit una 140,9 GB în medie în ultimul trimestru al anului trecut, față de cei 95,7 GB oferiți de smartphone-urile Android. O lacună destinată reducerii în anii următori, deoarece smartphone-urile Android au început să ofere și opțiuni de stocare mai mari în ultimii ani. De fapt, studiul a arătat că, în ultimul an, capacitatea medie a crescut cu 5,6% pentru dispozitivele iOS și cu 20,5% pentru smartphone-urile Android.

De fapt, Apple oferă un spațiu de stocare maxim de 512 GB, o opțiune oferită pentru prima dată acum trei ani. Mai mulți producători de smartphone-uri Android au reușit să depășească această limită, pentru a oferi 1 TB spațiu de stocare intern. Primul producător care a oferit această opțiune a fost Samsung în 2019, singur Samsung Galaxy S10 Plus.

În ultimii ani, smartphone-urile Android oferă opțiuni din ce în ce mai mari și nu este neobișnuit să găsești configurații cu 256 GB sau 512 GB de stocare internă și, uneori, chiar și 1 TB, în special la modelele de ultimă generație. În ultimul trimestru al anului trecut, de exemplu, opțiunea de 128 GB a devenit standardul minim pentru majoritatea smartphone-urilor de ultimă generație, dar și a unor dispozitive cu prețuri mai mici.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *