Poate reprezenta un ajutor valid în lupta împotriva răspândirii coronavirusului care are grijă de noi în control de peste un an, în loc de cifrele care atestă un flop aproape complet. Vorbim despre Immune, o aplicație dezvoltată de Bending Spoon și lansată la 1 iunie anul trecut, care nu a fost niciodată luată și descărcată de mai puțin de unul din cinci italieni.

Puțin peste 10 milioane de descărcări

Până în prezent, aplicația Immune a fost descărcată de aproximativ 10.387.000 de ori, dar în perioada 18-24 martie au existat doar 11.000 de descărcări, semn că aplicația nu are viitor. Potrivit Andrea Lisi, expert în drept IT, a apărut o confuzie considerabilă în ceea ce privește impactul asupra vieții private. Italianul este dispus să dea datele sale giganților web americani, dar pare deosebit de gelos pe ei atunci când sănătatea este în pericol.

El a luat o decizie de la Private Guarantor pentru a face posibil ca italienii să introducă codul cheie în cazul unui rezultat pozitiv. Poate că, totuși, aceasta este o declarație târzie, care ar fi putut fi solicitată la începutul proiectului și, astfel, a devenit imediat eficientă.

În prezent, numărul italienilor care au dat rezultate pozitive la COVID-19 este aproape de 3,5 milioane și dintre aceștia doar 15.000 (aproximativ 0,43%) au depus notificarea de pozitivitate în cerere. Un număr categoric nesemnificativ, chiar mai mic decât numărul de cazuri noi raportate zilnic în ultimele săptămâni.

Guvernul actual pare să fi dat importanță aplicației de urmărire a contactelor, atât de mult încât a inclus-o în DPCM din 2 martie trecut și a vorbit despre măsuri pentru a face urmărirea contactelor mai eficientă prin intermediul aplicației Immune. Aparent, totuși, acestea sunt intenții care au fost lăsate pe hârtie, deoarece niciun membru al guvernului nu a cheltuit cuvinte în favoarea imunității și a utilizării sale.

Astăzi“Lisi continuă”colectăm bucățile unei soluții care, dacă ar fi bine dezvoltată la început, ne-ar fi putut ajuta într-o astfel de perioadă. Dar confuzia a predominat. „Ne reamintim că în ultimele luni a fost finanțat un centru de apel special care urma să-i ajute pe italieni să folosească cel mai bine Immune, dar care, având în vedere recenta decizie a Garantului, este inutil. înțelegeți cine este de vină: un guvern care nu credea pe deplin în el sau utilizatori care s-au gândit mai presus de toate la propria lor confidențialitate?

Spuneți-ne impresiile dvs. despre această poveste în căsuța de comentarii

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *