Tot mai mulți oameni din ultimii ani au decis să se bazeze pe un ceas inteligent pentru a-și monitoriza starea de sănătate și a primi ajutor în timpul diferitelor sesiuni de antrenament și, de asemenea, Fitbit a profitat de această tendință pentru a-și extinde baza de utilizatori.

Luna trecută, această companie populară, recent achiziționată oficial de Google, a lansat o actualizare majoră a Fitbit Charge 4, care introduce suport pentru monitorizarea saturației oxigenului din sânge și a temperaturii pielii, oferind astfel utilizatorilor câteva alte instrumente pentru a-și îngriji sănătatea.

Dar Fitbit are proiecte și mai ambițioase, cum ar fi ajutarea oamenilor să lupte împotriva unei boli la fel de frecvente ca hipertensiunea și, în acest scop, compania este pe cale să lanseze un studiu pentru a stabili dacă ceasurile sale inteligente se pot identifica direct de la încheietura mâinii.

Fitbit lansează un studiu pentru a-și testa ceasurile inteligente

Studiul în cauză, realizat de echipa Fitbit Labs, va dura o lună și își propune să afle dacă dispozitivul companiei este capabil să măsoare ceea ce se numește Pulse Arrival Time sau PAT, adică cantitatea de timp necesară pentru a ajunge sângele pulsul după bătăi de inimă, deoarece poate fi utilizat pentru a detecta tensiunea arterială și a o monitoriza în timp.

Acesta este un proiect care poate avea o importanță considerabilă în domeniul medical, deoarece permite oamenilor să își monitorizeze continuu tensiunea arterială fără a fi nevoie să poarte ceasul potrivit, ar fi suficient un ceas inteligent mult mai confortabil.

Studiul Fitbit va fi realizat în SUA, iar producătorul caută voluntari care să le poată oferi sprijin (trebuie să aveți cel puțin 20 de ani și să aveți la dispoziție un Fitbit Sense).

Trebuie să așteptăm câteva luni pentru a afla care vor fi rezultatele acestui interesant studiu Fitbit.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *