Cel mai bun operator de telefonie italian în raport calitate-preț? Conform rezultatelor cercetărilor efectuate deInstitutul german de calitate și finanțe este Iliada, care excelează în clasamentul general. Printre operatorii virtuali rulează în schimb Ho.Mobile, care arde CoopVoce în sprint.

Iliada câștigă, departe de competiție

Cercetarea a adunat aproape 900.000 de evaluări (868.062) legate de 95 de sectoare ale economiei italiene și a relevat care sunt cele mai bune companii în ceea ce privește raportul calitate / preț. Datorită datelor procesate, a fost întocmit un clasament al primelor 400 de mărci, comparativ cu cele aproape 1.000 de mărci analizate printr-un sondaj online realizat în februarie 2021.

Scorul care trebuie atribuit fiecărei mărci, indicele de confort al clienților, a fost calculat cu o valoare medie neponderată a fiecărui vot exprimată pe o medie de aprobare de 1 până la 5 pentru fiecare marcă în cauză. Valoarea scăzută indică o satisfacție mai mare a clienților și, în acest sens, Iliad a reușit să exceleze în rândul operatorilor italieni de telefonie mobilă.

Scorul obținut a fost de 2,59, mult mai mic decât cel al oricărei alte mărci din clasament. Operatorii de telefonie cu propria infrastructură de rețea sunt mai departe, cu TIM pe locul șase și WINDTRE pe al șaptelea, cu indici de 2,91 și respectiv 2,93. Trebuie remarcată marea satisfacție a italienilor pentru operatorii virtuali, care ocupă poziții de la al doilea la al cincilea.

Printre operatorii care se bazează pe o rețea neproprietară, se remarcă Ho. Mobile a obținut 2,85 puncte, înaintea lui CoopVoce cu 2,87, Fastweb cu 2,90 și Kena Mobile cu 2,91. Prin urmare, un rezultat bun atât pentru Iliad, care funcționează pe piața italiană de mai puțin de trei ani, cât și pentru Ho. Mobile, creat de Vodafone tocmai pentru a combate descendența grupului francez în domeniu și a limita pierderea clienților.

Citește și: cei mai buni operatori de telefonie

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *