Cercetătorii de la Universitatea din Auckland testează o aplicație experimentală care utilizează Bluetooth pentru a studia ca. virus virtual capabil să se răspândească pe un campus universitar. În acest fel, cercetătorii speră să înțeleagă mai bine mecanismele de răspândire a unui virus real precum cel al Covid-19. Proiectul este cu siguranță ambițios, dar poate fi foarte util în combaterea pandemiei care ne-a implicat în ultimul an.

Una dintre cele mai mari probleme în tratarea pandemiei coronavirusului este cu siguranță lipsa informațiilor în timp real despre cât de răspândit este virusul. De fapt, chiar și națiunile cu un sistem de urmărire a contactelor extrem de avansat, ajutate de o aplicație precum Immune, se găsesc adesea în dificultate, deoarece există întotdeauna o întârziere în notificarea infecției, din cauza naturii infecției. trebuie neapărat să prelucreze vata.

virus virtual

Proiectul care vizează eliminarea acestor întârzieri este Safe Blues, o colaborare între mai multe universități australiene, care folosește jetoane care se comportă ca „viruși” răspândiți între dispozitivele mobile prin Bluetooth, simulând transmiterea virușilor biologici. Diferența dintre acest sistem și cel adoptat de Immuni este că sistemele precum cele ale aplicațiilor de urmărire nu oferă în prezent avantaje substanțiale față de urmărirea manuală, chiar și pentru probleme de încredere în populație și autoritățile competente. În plus, aplicațiile de urmărire sunt într-un anumit sens retroactive, deoarece alertează contactele înregistrate numai după ce o persoană a testat și a dat rezultate pozitive pentru Covid-19, o pierdere de timp prețios pentru a bloca lanțurile de contagiune Covid-19.

Un virus virtual care simulează virusurile biologice

Deci, ce s-ar întâmpla dacă am crea un fel de virus virtual care simulează modul în care se răspândește SARS-CoV-2? Evident, acest „virus” este complet inofensiv și trasabil în timp real. Studiind modul în care virusul virtual se răspândește pe dispozitivele noastre mobile, putem înțelege mai bine modul în care virusul real este capabil să ne infecteze. Evident, acest tip de studiu permite guvernelor să adopte restricții mai vizate, dacă este necesar.

virus virtual covid

Statistic numărul de cazuri e model colectate de aplicația Safe Blues urmează tendințe similare cu cele ale virusului adevărat, deși, evident, cei infectați cu SARS-CoV-2 și Safe Blues nu sunt exact aceiași. Toate acestea sunt posibile în mare parte datorită sistemelor sofisticate de Învățare automată să studieze și să dezvolte modele de simulare matematică. Primele rezultate sunt foarte promițătoare, deoarece transmiterea jetoanelor prin Bluetooth a produs o estimare excelentă a comportamentului actual al epidemiei.

Este foarte probabil ca, dacă sunt puse în aplicare în mod corespunzător, studiate și mai presus de toate mediatizate (liniștind populația cu privire la orice temeri legate de confidențialitate, care, evident, nu vor fi afectate în niciun fel), astfel de soluții pot fi un ajutor extrem de important în combaterea acestei epidemii și a oricărui viitor. .

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *