Smartphone-urile din ce în ce mai puternice, cu afișaje abundente în ultimii ani, au dat o lovitură serioasă industriei consolelor jocuri dar, conform ultimelor zvonuri, Qualcomm are în vedere posibilitatea de a intra pe piață pe această piață cu un dispozitiv propriu, care poate aminti altul foarte popular Nintendo Switch.

De mulți ani au existat zvonuri despre dorința Qualcomm de a lansa propriul dispozitiv în sectorul electronicelor de consum și oportunitatea potrivită de a fi o consolă jocuri bazat pe Android, animat de procesoarele companiei și caracterizat de factor de formă nu deosebit de frecvente.

Ce știm despre prima consolă de jocuri Qualcomm

Conform celor ce au devenit cunoscute personalului Android Police, care a avut ocazia să vadă câteva imagini ale unei versiuni nedefinitive a acestui dispozitiv Qualcomm, designul său amintește de cel al unui Nintendo Switch (dispozitivul din imaginea de mai sus), prezintă unele controlere din partea dreaptă și din partea stângă care pot fi detașate și au o grosime mai mare decât cea a smartphone-urilor normale și acest lucru, în proiectele companiei americane, ar trebui să contribuie la disiparea căldurii, permițând procesorului să ruleze la frecvențe mai mari Probleme.

Alte caracteristici ale consolei de jocuri Qualcomm ar trebui să fie o baterie de 6.000 mAh (care acceptă tehnologia Quick Charge) și un ecran diagonal de 6,65 inci.

La fel ca Nintendo Switch, noul dispozitiv Qualcomm va susține, de asemenea, posibilitatea de a vizualiza conținut pe un televizor sau un monitor extern (nu este clar dacă acest lucru se întâmplă datorită unui port mini HDMI sau a unui port USB de încărcare de tip C) și are unul. și acum suport inevitabil pentru conectivitatea 5G.

În cele din urmă, din punct de vedere al software-ului, dispozitivul ar trebui să intre pe piață cu Android 12 la bord și să se poată baza pe un lansator dedicat și suport complet pentru aplicațiile și serviciile Google, desigur, inclusiv Google Play Store, către care un portal de conținut creat Qualcomm poate fi adăugat.

Posibilă lansare în 2022

În proiectele actuale ale companiei americane, lansarea acestui dispozitiv este programată pentru primul trimestru al anului 2022 (deci ar trebui să fie animată de următoarea generație de procesoare Qualcomm Snapdragon) și prețul său poate fi de aproximativ 300 USD.

Programare pentru următoarele zvonuri care, suntem siguri, nu vor dura.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *