F.acebook a primit o mulțime de critici în ultimii ani pentru aproape monopolul său de mesagerie și rețele sociale în unele țări și pentru gestionarea confidențialității și a datelor utilizatorilor, iar compania a lansat recent câteva inițiative pentru a încerca să-și îmbunătățească percepția publică.

Printre măsurile studiate de gigantul rețelei sociale pentru a încerca să-și îmbunătățească reputația se numără și introducerea unui sistem de criptare pentru a proteja mesajele trimise între utilizatori (fără a fi nevoie să modificați setările), o soluție care aparent nu este disponibilă în curând.

Utilizatorii Facebook Messenger și Instagram nu au încă răbdare

Facebook a implementat prima criptare un capăt la altul în aplicație Mesager în 2016, însă, o limitează la modul „Conversație secretă” (care nu acceptă toate caracteristicile serviciului de mesagerie) în timp ce pe Instagram acest sistem de protecție lipsește în prezent.

Facebook a spus în 2019 că criptarea va începe în curând un capăt la altul în serviciile sale de mesagerie, adăugând la Messenger, WhatsApp și Instagram alegeți o infrastructură unificată, permițând comunicarea încrucișată între toate cele trei servicii.

În ultimele ore, echipa Facebook cu o postare pe blogul oficial a actualizat utilizatorii cu privire la starea de lucru legată de securitate și, printre altele, a anunțat că pentru finalizarea criptării sistemului un capăt la altul pentru Messenger și Instagram va trebui să aștepte până în 2022, specificând că caracteristicile de securitate deja introduse sunt concepute pentru a funcționa cu acesta.

Mulți vor fi probabil surprinși să afle că Facebook durează trei ani pentru a introduce o funcție precum criptarea un capăt la altul, aceasta este o soluție care a fost prezentă de mult timp pe diferitele servicii ale concurentului, cum ar fi Telegram și Signal, care îl fac unul dintre punctele lor forte.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *