Pandemia de coronavirus ne-a schimbat literalmente obiceiurile și a forțat mulți utilizatori să schimbe instrumentele folosite pentru munca lor și acest lucru explică, de asemenea, rezultatul noilor cercetări efectuate de Gartner, conform căruia în 2021 la nivel global numărul de PC, smartphone și tabletă va ajunge la altitudine 6,2 miliarde de unități active.

Conform acestui studiu, în acest an, cantitatea de laptopuri și tablete utilizate va înregistra o creștere de 125 de milioane de unități față de 2020 și această creștere trebuie să fie legată de munca inteligentă și învățarea de departe, adică două soluții din ce în ce mai mari. Comun în multe țări pentru a combate răspândirea pandemiei.

Și această creștere generală a dispozitivelor (computere, laptopuri, smartphone-uri și tablete) urmează să continue în anul următor, cel puțin conform estimărilor Gartner, care prezic realizarea a 6,4 miliarde de unități (cu o creștere de 3, 2% față de 2021).

Următorul grafic ne permite să observăm tendința din 2019 până în 2022 și să observăm cum smartphone-urile, după o ușoară scădere de anul trecut, ar trebui să-și reia creșterea, în timp ce computerele desktop își pierd treptat cota de piață (cu o posibilă reducere de 80 de milioane de unități în patru ani) în favoarea laptopurilor și tabletelor:

Smartphone pentru tabletă Gartner

Piața smartphone-urilor începe să crească din nou

În ultimele luni, prognozele privind informațiile privilegiate pe piața smartphone-urilor au fost destul de conforme atunci când se vorbește despre un sector destinat să revină la creștere și, de asemenea, noul raport Gartner confirmă această tendință.

În urma declinului de 2,6% înregistrat în 2020, de fapt, în acest an, sectorul ar trebui să revină la creștere, deși doar cu 1% și asta datorită și răspândirii conectivității. 5G, o tehnologie care convinge mulți utilizatori. pentru a ține pasul cu vremurile.

Citește și: cele mai bune smartphone-uri Android

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *