motor de căutare este, fără îndoială, unul dintre pilonii pe care ecosistemul de aplicații și servicii oferite de Google, continuă să evolueze pentru a se adapta nevoilor în schimbare ale utilizatorilor și în ultimele ore gigantul Mountain View a decis să se concentreze asupra aspectului particular al învățării.

De fapt, cu o postare postată pe blogul oficial al companiei, echipa Google a dorit să sublinieze modul în care gigantul american a creat instrumente speciale pe desktop și dispozitive mobile pentru a ajuta utilizatorii să găsească cele mai bune resurse educaționale de pe web într-un moment special, cum ar fi prezintă una, în care elevii, părinții și profesorii continuă să facă față provocărilor învățării la distanță.

Instrumentele menționate de Google sunt disponibile în engleză, dar gigantul Mountain View are planuri de a sprijini alte limbi, toate fără a neglija utilizatorii cu dizabilități.

Modul în care motorul de căutare Google poate sprijini studiul la distanță

Una dintre soluțiile studiate de Google este de a oferi utilizatorilor peste 2000 de concepte științifice și matematice de bază, cum ar fi „legături chimice”, cu acces ușor la descrieri educaționale, exemple și videoclipuri.

Un alt instrument este de a oferi utilizatorilor o funcție interactivă pentru a-și verifica cunoștințele despre conceptele matematice, fizice și chimice ale școlii gimnaziale printr-o căutare pe mașina companiei (de exemplu cu privire la problemele practice de legătură chimică), legături către diverse surse de învățare, cum ar fi BBC Bitesize, Byjus, Careers360, Chegg, CK12, Education Quizes, GradeUp, Great Minds, Kahoot!, OpenStax, Toppr, Vedantu și altele.

Căutați pe Google

O altă soluție este de a pune la dispoziția utilizatorilor peste 200 de concepte de chimie, biologie, fizică și anatomie în realitate augmentată 3D, totul cu ajutorul unui dispozitiv mobil care acceptă tehnologia AR.

Căutați pe Google

În plus, utilizatorii pot utiliza butonul Google Lens pentru a face o fotografie a unei ecuații matematice (sau să o introducă în motorul de căutare) pentru a obține atât soluția, cât și explicația și, în următoarele săptămâni, va fi posibil să aveți acces la explicații pentru întrebări specifice din domeniul STEM (adică în disciplinele științifico-tehnologice).

Speranța este că aceste caracteristici vor fi susținute în curând și în italiană.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *