Căutarea a fost întotdeauna o componentă fundamentală a Android și acest lucru, în plus, nu este atât de ciudat atunci când considerați că vorbim despre sistemul de operare mobil al Google dar una dintre cele mai interesante caracteristici ale sistemului de până acum a fost rezervată pentru lansatorul și widget-ul gigantului Mountain View: vorbim despre posibilitatea de a efectua căutări simultan atât între propriile aplicații, cât și pe web.

Conform celor învățate din documentație Android 12 dedicat dezvoltatorilor, într-un viitor nu prea îndepărtat, această caracteristică poate apărea și pe lansatoare terțe și diverse aplicații.

Cum se îmbunătățește căutarea cu Android 12

Funcționalitatea în cauză este că datorită căreia, atunci când căutați cu widgetul Google sau în Pixel Launcher, sistemul accesează atât datele de căutare web Google, cât și lista de aplicații instalate pe telefon, în timp ce lansatoarele terțe au în prezent acest drept și pentru a depăși această limită este necesar să recurgeți la instrumente terțe, precum Sesame Search, dar cu experiență că, în orice caz, nu este fluiditatea maximă și nici comparabilă cu cea garantată de Google.

Datorită API-ului „AppSearchManager”, orice aplicație va putea în curând să activeze indexul AppSearch centralizat, incluzând eventual acțiuni în aplicație. Aceasta înseamnă că puteți căuta un document Google sau puteți găsi o anumită fotografie locală indexată într-o aplicație de galerie (aceasta este o caracteristică care reflectă instrumente de căutare locale mai puternice, cum ar fi cele cu care se pot lăuda Windows și MacOS).

În acest moment, ne așteptăm ca informațiile oficiale de la Google să afle mai multe detalii despre această nouă funcție, sperând că va fi disponibilă odată cu lansarea versiunii stabile a Android 12.

De asemenea, citiți: știrile Android 12 Developer Preview 2

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *