Poate părea o afirmație oarecum banală și evidentă, dar activați o ofertă convergentă, adică un pachet care oferă servicii multiple la un preț, se dovedește a fi frecvent mai ieftin activarea a două promoții separate. A fost să aprofundez subiectul SOStariffi, al cărui ultim studiu analizează economiile și alte beneficii rezultate din activarea ofertelor convergente.

Ofertele convergente sunt mai ieftine și mai avantajoase

Tot mai multe companii oferă oferte convergente de diferite tipuri. Exemplu de oferta convergentă poate fi ce combină promovarea fixă ​​cu activarea SIM-ului mobil cu multe apeluri, SMS și trafic de date incluse. Sau activând un Plătește pentru televizor și alte servicii suplimentare. Astfel de oferte nu numai că costă mai puțin decât o achiziție separată, dar oferă și viteze de conectare mai mari și costuri de activare reduse.

Pentru realizarea acestui studiu, SOStariffe.it a folosit un instrument pentru a compara ofertele de locuințe pe internet și a lua în considerare tarifele comercializate pentru luna martie. Ce a fost descoperit? Asta în medie în timpul unei oferte Internet pentru casă (cu o viteză de navigare de 618 Mbps) costă 30,22 euro pe lună, dacă acest lucru este în promoție poate costa în jur de 20,78 euro pe lună. Ofertele de acest tip durează în general 93 de luni și costuri de activare – de aprox 78,77 euro – sunt răspândite pe primul an. De asemenea, oferă posibilitatea de a obține un modem împrumutat, al cărui cost este de aproximativ 36,92 euro, care este de obicei inclus în rata lunară și se întinde pe 48 de luni.

Un serviciu suplimentar costă mult mai mult dacă este achiziționat separat. Gândiți-vă, o ofertă convergentă Home Internet + TV cu plată are un cost mediu lunar de 39,69 euro, sau 34,28 dacă este în promovare. Promoțiile au însă o durată medie foarte lungă, de aproximativ 82 de luni, în timp ce serviciile TV incluse au o valoare medie de 13,64 euro pe lună dacă sunt achiziționate separat. Cu toate acestea, dacă, pe de o parte, costul activării este mai mic decât celelalte pachete de internet de bază (în jur de 63,88 euro), pe de altă parte, modemul împrumutat este în general mult mai scump (în jur de 121,30 euro se plătește în 48 de luni).

Ofertele Home Internet + SIM mobil au un cost mediu de 36,79 € pe lună, sau 34,28 euro, dacă sunt într-o promoție, și oferta viteze medii de navigare de aproximativ 1.463 Mbps, care este mai mult decât dublu comparativ cu ofertele de internet la domiciliu. Costul pentru activarea ofertei este de aproximativ 35,43 EUR, sau aproape jumătate din suma pe care ați plăti-o pentru a activa o ofertă de acasă pe internet, în timp ce valoarea unui serviciu SIM mobil ar fi de aproximativ 19,33 EUR pe lună. Pe scurt, este clar că activarea a două oferte separate ar fi mult mai scumpă decât o ofertă convergentă. Va trebui să luăm în considerare costurile modemului, pe care le-am văzut că sunt puțin mai scumpe, dar pe de altă parte există avantaje semnificative, precum costuri de activare reduse și viteza de navigare dublată.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *