Victoria victoriei lui Xiaomi în procesul pe care îl vede intentat împotriva guvernului american ar putea conduce la o nouă serie de procese intentate de companiile chineze, supuse acelorași restricții de către guvernul american. Trump în ultimele luni. Așa spune Reuters, care a primit informații de la unii avocați care urmăresc îndeaproape povestea.

Motive ridicole ale interdicției

Unele dintre companiile chineze implicate în numeroasele interdicții emise de administrația Trump s-au adresat unor firme de avocatură din SUA, pe baza hotărârii preliminare prin care judecătorul de district Rudolph Contreras a ordonat scoaterea Xiaomi de pe lista presupuselor companii legate de Armata Populară .Eliberarea chineză.

Amintiți-vă că administrația Trump a semnat un ordin executiv pentru a pune Xiaomi pe o listă neagră, care împiedică în mod eficient companiile americane să își investească capitalul în compania creată și condusă de Lei Jun. Printre motivele prezentate se numără și un premiu acordat președintelui companiei asiatice de o companie care ajută guvernul chinez să elimine barierele dintre sectoarele comercial și militar.

Judecătorul Contreras a declarat că procesul de înscriere pe lista neagră a companiilor chineze conține imperfecțiuni majore și se bazează în esență pe două criterii: dezvoltarea tehnologiilor 5G și inteligența artificială. Potrivit Departamentului Apărării, acestea sunt tehnologii esențiale pentru operațiunile militare moderne și acest lucru a fost suficient pentru a decide să întreprindă acțiuni care aparent nu au bază legală.

Același judecător a subliniat, în hotărârea sa, faptul că acestea sunt acum tehnologii esențiale în sectorul electronicelor de consum și că, din 2004, peste 500 de antreprenori au primit același premiu ca Lei Jun, fără însă că nu au suferit aceleași consecințe. Așa cum s-a întâmplat deja pentru Huawei, se pare că legăturile cu comunismul și armata sunt doar o scuză pentru a submina dezvoltarea noilor tehnologii de către companiile chineze, o metodă oarecum dubioasă pentru a favoriza companiile americane.

Prin urmare, după această hotărâre, alți antreprenori chinezi afectați de aceeași soartă caută dreptate și așa cum a afirmat avocatul Brian Egan, care în trecut a colaborat cu Casa Albă, Departamentul de Stat și una dintre firmele de avocatură post-vânzare: “Faptele care au dus la includerea Xiaomi sunt cel puțin ridicole și cred că vor duce la noi procese din partea altor companii.“.

Autoritățile americane nu au decis încă ce cale să urmeze în urma deciziei judecătorului în favoarea Xiaomi, iar purtătorii de cuvânt ai Departamentului Justiție și Apărare nu au emis încă declarații oficiale în acest moment. Un total de 44 de companii au fost incluse pe lista neagră, cu o decizie bazată pe o lege din 1999 care impunea Departamentului Apărării să publice o listă a companiilor controlate sau deținute de armata chineză.

Printre „victimele” uneia dintre ultimele ordine executive ale lui Trump se numără, pe lângă Xiaomi, și Hikvision, CNOOC dar mai presus de toate SMIC, principalul producător de cipuri din China. În ultimele zile, unele dintre aceste companii s-au mutat deja pentru a încerca să obțină justiție, iar în urma hotărârii în favoarea Xiaomi, altele continuă și acțiunile lor juridice respective.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *