Din ce în ce mai mulți operatori de telefonie mobilă descriu diverse strategii de afaceri în ceea ce privește lansarea eSIM, o tehnologie deja disponibilă de câțiva ani a cărei explozie definitivă urmează să aibă loc 2025.

3,4 miliarde eSIM până în 2025

Conform cercetărilor efectuate de Juniper Researchde fapt, numărul actual de 1,2 miliarde de eSIM-uri preconizat pentru 2021 ar trebui aproape triplat până în 2025 pentru a ajunge 3,4 miliarde cu o creștere de aproximativ 180%. De ce ar trebui să crească numărul eSIM atât de repede? Piața telefoanelor mobile, dar nu numai, se îndreaptă treptat către soluții încorporat, adică nu necesită prezența unui SIM vechi de plastic bun.

Vodafone, după cum știm cu toții, este foarte aproape de prezentarea primei sale oferte eSIM în țara noastră și, după aceea, ne așteptăm ca și ceilalți operatori de telefonie să facă același lucru. Utilizarea eSIM oferă utilizatorilor posibilitatea de a schimba operatorul în mod liber, fără a aștepta schimbarea SIM-ului fizic, pur și simplu prin desenarea unui cod QR.

În document eSIM: analiza sectorială, oportunități emergente și prognoze de piață 2021-2025, se subliniază faptul că adoptarea de către companii de frunte precum Google și Apple va contribui în mare măsură la creșterea pieței eSIM în cadrul dispozitivului de consum. Multe alte sectoare vor fi afectate de această revoluție pornind de la lumea IoT, industrie, public și nu numai.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de cele mai bune oferte de telefonie

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *