Este adevărat, ofertele operatori virtuali (MVNO-urile) par a fi întotdeauna mai ieftine decât altele, adesea foarte mult mai ieftin a propunerilor Vodafone, TIM, WINDTRE și Iliad. Dar este într-adevăr costul singurul factor de luat în considerare atunci când treceți la o nouă companie de telefonie sau activați o nouă activitate? Cu ultimul său studiu, SOStariffe.it încearcă să răspunzi chiar la această întrebare.

MVNO da sau nu? Avantajele și dezavantajele

După cum știți bine, operatori virtuali sunt furnizori care, fără o infrastructură de rețea proprietară, mizați-vă pe rețeaua unui operator tradițional. Un exemplu este Kena Mobile, care se bazează pe rețeaua TIM; si eu. Mobil, care depinde în schimb de cel al Vodafone. În încercarea de a reduce cât mai mulți clienți din MNO, tarifele operatorilor virtuali s-au remarcat întotdeauna pentru pachetele all-inclusive la prețuri foarte mici. Acest lucru a forțat operatorii tradiționali precum Vodafone, TIM, WINDTRE și Iliad să facă acest lucru reduceți prețul taxelor dvs.sau, în orice caz, să includă un număr mai mare de minute, SMS și GB în pachetele lor.

Acum, înapoi la studiul realizat de SOStariffe.it, acesta sa concentrat pe compoziția pachetului tipic de operator virtual, care a fost apoi comparat cu cel al unui operator tradițional. Studiul a constatat că da, ofertele operatorilor virtuali sunt mult mai ieftine decât cele ale operatorilor tradiționali (de aproximativ 43%), dar înaintea acestor MVNO de asemenea, oferă mai puține minute de apeluri telefonice (-13%) și de trafic de date (-12%).

Costul mediu lunar al unei oferte de la un operator virtual este de 8,40 EUR, comparativ cu 14,80 EUR solicitați (în medie) de operatorii tradiționali. Această mare economie implică un sacrificiu minim în ceea ce privește resursele de care dispune: minutele de apeluri incluse în tarifele operatorilor virtuali sunt ușor mai mici decât cele ale MNO-urilor (-13,4%), precum și traficul de date (- 12, 3 %).

Cu toate acestea, atunci când alegeți să comutați la un operator virtual ar trebui luate în considerare aspecte de o importanță mică. În primul rând, trebuie avut în vedere faptul că, deoarece nu au infrastructura proprie, dacă apare o defecțiune a rețelei, MVNO-urile nu pot interveni direct și trebuie să aștepte în mod necesar. un furnizor de infrastructură proprietar pentru a rezolva problema.

În al doilea rând, ar fi potrivit verificați acoperirea înainte de a trece la un operator virtual, pentru a evita problemele de găzduire în zona dvs.; și verificați în mod similar dacă au fost aplicate orice limitări privind viteza conexiunii. Unele MVNO-uri, de fapt, au limitat viteza de 4G la 30 Mbps sau 60 Mbps, în timp ce cu operatorii tradiționali este mai ușor să se obțină o viteză mai mare de navigare pe Internet.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *