În urma interdicției comerciale impuse de guvernul SUA a Huawei, gigantul chinez s-a trezit în imposibilitatea de a utiliza serviciile Google Mobile pe dispozitivele sale și, prin urmare, a fost nevoit să-și dezvolte propriul ecosistem care se învârte în jurul Servicii mobile Huawei.

În ultimul an și jumătate, Huawei a muncit din greu pentru a-și consolida ecosistemul, care lună de lună a devenit din ce în ce mai complet, devenind astfel o alternativă validă la cea a Google.

Meizu se poate concentra pe platforma Huawei Mobile Services

Și poate fi o confirmare a muncii grozave depuse de echipa Huawei Meizu, un producător chinez care pare să ia în considerare ipoteza utilizării platformei Huawei Mobile Services pe dispozitivele sale.

Aceasta este o veste bună pentru Huawei, care speră să poată convinge mulți dintre ceilalți producători chinezi să facă același lucru, construind astfel un front unit împotriva Google și a autorităților americane.

În prezent, smartphone-urile Meizu folosesc Android, dar utilizarea serviciilor mobile Huawei poate permite producătorului să ofere servicii exclusive pentru China, precum cele disponibile pe AppGallery și Huawei Video.

Reamintește că Huawei Mobile Services (HMS) este un set de servicii pentru dezvoltatori și utilizatori, care este furnizat într-un singur pachet și se bazează pe HMS Core, un set bogat de caracteristici pentru dispozitive și cloud care permite rapid și pentru creatorii de aplicații.

Rămâne de văzut dacă deschiderea Meizu către ecosistemul Huawei ar putea duce ulterior la adoptarea de către acest producător a sistemului de operare pe care Huawei îl dezvoltă acasă, adică HarmonyOS, al cărui debut oficial este programat pentru luna viitoare.

În acest caz, de fapt, Huawei ar putea lansa într-adevăr un fel de contraofensivă împotriva Google, care riscă să piardă o piață fundamentală precum cea chineză.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *