După nefericitul eveniment care a implicat mulți utilizatori în decembrie, Eu am. Mobil reveniți pentru a vorbi despre securitatea SIM și emiteți un o actualizare menită să facă SIM-ul operatorului și mai sigur.

Pentru a spune adevărul, compania nu a dat mai multe detalii despre modificările care au fost făcute, care sunt de natură să împiedice utilizarea informațiilor lansate în vreun fel de către infractorii cibernetici pentru a risca un nou atac de hacker, în urma a ceea ce s-a făcut deja. s-a întâmplat acum câteva luni. cu mult timp în urmă, când datele a mai mult de două milioane de clienți pe care îi am. Telefoanele mobile au ajuns pe Dark Web, așteaptă să fie cumpărat de cineva.

Datele puse la îndemâna tuturor includeau informații sensibile, cum ar fi numărul de securitate socială al deținătorului SIM, adresa de e-mail a acestuia, data nașterii, adresa de domiciliu și chiar numărul său de telefon, care pot fi astfel utilizate de către criminalul cibernetic. servicii bancare la domiciliu, de exemplu, deoarece numărul de telefon este din ce în ce mai utilizat pentru servicii de autentificare cu doi factori.

Faceți upgrade pentru a face SIM-ul mai sigur

În ultimele ore, prin urmare, mulți clienți ai ho. Telefoanele mobile primesc un SMS care le informează cu privire la orice actualizări destinate acestora îmbunătățiți securitatea cartelei SIM, îi invită reporniți smartphone-ul pentru a beneficia de toate noile beneficii oferite de actualizare. Mai exact, mesajul citește: “Bună! Am făcut câteva actualizări în rețeaua noastră pentru a vă îmbunătăți și mai mult securitatea SIM. Vă rugăm să opriți din nou smartphone-ul pentru a finaliza actualizarea. Vă mulțumim!”.

Actualizarea nu ar fi o consecință a unui nou atac asupra clienților pe care îi am. Mobil, dar o operație simplă concepută pur și simplu pentru a le oferi o mai mare securitate. Știrea a fost confirmată și de Vodafone, societate mamă a operatorului virtual, redacției din MVNONews, care a raportat că aceasta nu este altceva decât o actualizare trimisă unor utilizatori pentru a spori securitatea SIM-urilor lor.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *