Numerele de telefon și alte date personale de peste 500 de milioane de utilizatori Facebook s-au scurs online, în ceea ce pare a fi Internetul cea mai rea scurgere vreodată vedeta regelui rețelelor sociale; cantitatea mare de date a devenit disponibilă pe un forum online gratuit și poate reprezenta un risc major pentru mulți utilizatori implicați.

Datele personale ale mai mult de 500 de milioane de utilizatori Facebook difuzate online

IL 553 de milioane de utilizatori vine din 106 țări diferite, iar informațiile includ numere de telefon, ID-ul Facebook, prenume și nume, locuri, zile de naștere, biografii și, în unele cazuri, chiar adresa de e-mail utilizată în rețeaua socială.

Alon Gal, CTO al Hudson Rock, o cunoscută companie de securitate cibernetică, a fost primul care a descoperit datele furate, răspândind alarma cu privire la posibila utilizare a persoanelor rău intenționate și a pus în pericol securitatea și intimitatea multor persoane.

Toate înregistrările Facebook de 533 de milioane tocmai fuseseră difuzate gratuit.

Aceasta înseamnă că, dacă aveți un cont Facebook, este foarte probabil ca numărul de telefon utilizat pentru cont să scape.

Încă nu am văzut Facebook recunoscând această neglijență absolută a datelor dvs. https://t.co/ysGCPZm5U3 pic.twitter.com/nM0Fu4GDY8

– Alon Gal (Under Breach) (@UnderTheBreach) 3 aprilie 2021

Facebook nu a emis încă nicio declarație cu privire la această chestiune, deși compania poate face puțin acum că datele au fost publicate, cu excepția unei campanii de notificare către utilizatorii săi; paguba a fost făcută, prin urmare, și problema pare a fi cu adevărat gravă.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *