În ultimele zile Facebook a fost centrul atenției mass – media pentru cele mai greșite motive dar, între timp, rețeaua socială este gata să lanseze o nouă funcție pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi, chiar dacă o atenție sporită la securitatea și confidențialitatea acestora nu este rea.

Noua funcție, anunțată pe profilul Twitter Redacție pe Facebook, de fapt, ar fi introducerea unei etichete care ar trebui aplicată paginilor sociale pentru a permite utilizatorilor să distingă mai clar paginile care adoptă tonuri serioase și cele care, în schimb, sunt satirice.

Ideea este în mod evident să ofere un context mai definit în ceea ce privește conținutul feedului, precum și să traseze o linie de separare între grav și faptic pentru a favoriza diseminarea informațiilor veridice și a preveni orice fel de neînțelegere datorată satirei, deși ar fi sacrosanct și inevitabil printre subiectele urmărite de mulți oameni.

Facebook

„Începând de astăzi în Statele Unite”, citiți tweet-ul care anunță noua funcție, „Vom începe să testăm o modalitate de a oferi oamenilor un context mai definit decât paginile pe care le văd”.. Subdiviziunea se va baza pe trei noi etichete care vor fi aplicate treptat paginilor: “Pagina pentru fani”, “Pagina Oficială” este „Pagină satirică”. În conformitate cu etichetarea paginilor, de aceea este necesar conținutul prezent în feed Facebook, pentru oameni „Înțelegeți mai bine de unde provine conținutul”.

Scopul de Facebook este pe atât de ambițioasă pe cât de crucială, mai ales într-o eră în care, în ultimii ani, informațiile de pe rețelele sociale au devenit din ce în ce mai superficiale, neadevărate și caută în mod constant senzaționalism în detrimentul adevărului în sine.

Vom vedea dacă rețeaua socială reușește să rezolve o problemă pe cât de răspândită, pe atât de importantă pentru viitorul informațiilor din social media.

S-ar putea să vă intereseze și: Facebook răspunde la Clubhouse cu Hotline – cam atât

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *