Fairphone este o companie care face din durabilitate punctul forte, concentrându-se pe smartphone-uri de lungă durată, reparabile și accesibile. Compania oferă, de asemenea, suport software foarte lung, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în lumea Android până nu demult. Fairphone 2de fapt, de astăzi, el va primi ultimul său actualizare majoră, Android 9.

Prima impresie este că ne confruntăm cu un rezultat decisiv deloc excepțional, având în vedere că multe smartphone-uri de astăzi au fost actualizate și vândute cu Android 11 la bord, dar având în vedere că acest dispozitiv a fost lansat în 2016 cu Android 5, percepția se schimbă dramatic. Un astfel de suport software pe termen lung este ceva ce nu am mai văzut până acum, cel puțin în lumea Android, care, totuși, încearcă să se adapteze, cu Samsung care oferă 4 ani de actualizări de securitate și OnePlus care își va actualiza 6 și 6T-uri la Android 11.

Fairphone 2 Android 9

Știrile sunt foarte importante pentru proprietarii de dispozitive, care își văd mai întâi încrederea recompensată prin îndeplinirea promisiunilor producătorului și apoi văd sosirea celei mai recente versiuni care este încă acceptată în prezent de Google. Ultimul buletin de securitate Android lansat de Big G vede de fapt mai multe soluții la problemele de securitate Android 9. Cu toate acestea, actualizarea în cauză nu este o noutate absolută, întrucât versiunea beta datează din iunie anul trecut.

Dificultăți întâmpinate Fairphone în obținerea acestui rezultat au fost mulți, cel mai mare capabil să susțină un dispozitiv care nu a fost încă acceptat nici măcar de Qualcomm, ceea ce limitează adesea capacitatea de a actualiza alți producători. CEO de fapt, compania olandeză a subliniat cum, pentru a obține certificarea Google pe software, trebuia să treacă 477.000 de teste.

Astăzi sărbătorim un pas important. #Telefon 2 primesc o actualizare majoră de software la 5 ani de la lansare. Am început Fairphone cu misiunea de a încuraja longevitatea smartphone-ului prin perturbarea industriei electronice și asta înseamnă acest angajament. 🙌 https://t.co/jdpOxZKEHQ pic.twitter.com/bQGbj54CEi

– Fairphone (@Fairphone) 25 martie 2021

Singurul producător de smartphone-uri care oferă suport similar pentru smartphone-urile lor este Apple, care a lansat anul trecut iOS 14 pentru un smartphone din 2015, iPhone 6S. Conform angajamentului arătat de Fairphone, recentele Fairphone 3 și 3 Plus vor fi actualizate la Android 11 în a doua jumătate a acestui an, cu o altă actualizare majoră planificată pentru viitor. În general, suportul software și piesele de schimb sunt garantate până în 2024.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *