Fairphone, o companie cunoscută pentru decizia sa de a lansa smartphone-uri modulare și durabile, lansează în continuare actualizări pentru Fairphone 2 iar cel mai recent exemplu este de acum câteva zile, când producătorul a început lansarea Android 9.

Evident, când ne găsim adesea vorbind despre știrile găsite în Android 12 Developer Preview, auzirea faptului că o companie actualizează un smartphone la Android 9 ne poate face să ne înroșim, dar trebuie să luăm în considerare faptul că Fairphone 2 a fost lansat în 2015 și, în ciuda faptului că a fost activat piață de peste 5 ani, continuă să primească actualizări (deși încet).

Pentru Fairphone, actualizarea unui smartphone nu este o joacă pentru copii

Fără îndoială, echipa Fairphone nu va câștiga un premiu de viteză, dar compania trebuie să fie recunoscută pentru o anumită tenacitate, mai ales având în vedere dificultățile pe care a trebuit să le depășească pentru a putea lansa o actualizare a sistemului de operare la mulți ani după lansare.

De fapt, producătorul are scopul principal de a permite utilizatorilor să-și păstreze telefoanele cât mai mult timp (de unde ideea modularității lor), dar din acest punct de vedere este, de asemenea, esențial să se garanteze suportul software pe termen lung. Și iată unde cade fundul!

Problema este că actualizările majore Android se bazează de obicei pe un fel de “ștafetă” de companii care trebuie să livreze toate o versiune de sistem de operare înainte de a intra pe telefon: începem cu producătorul procesorului, care trebuie să personalizeze versiunea Android pentru cipul specific, apoi trecem la producătorul de smartphone-uri, care integrează versiunea cu diferitele componente ale telefonului și cu propria interfață de utilizare personalizată, apoi treceți prin aprobarea finală a Google.

Actualizare Android Fairphone

Fairphone 2 este un smartphone animat de un procesor Qualcomm Snapdragon 801, un procesor nu mai este acceptat oficial de Qualcomm de la Android 6 și, prin urmare, actualizările la versiunile ulterioare au devenit din ce în ce mai complicate. Pentru a reuși, Fairphone a evitat lipsa suportului aducând un avantaj față de LineageOS.

Procesul de aprobare de către Google este, de asemenea, un pas destul de complicat, întrucât versiunea post-lansare devine din ce în ce mai complexă și articulată, iar cu Android 9 are aproape 480.000 de text.

În videoclipul care urmează, echipa Fairphone explică puțin ce se află în spatele a ceea ce pare a fi o actualizare „banală”:

Poate că producătorii de smartphone-uri au o mică justificare pentru întârzierile cu care își actualizează smartphone-urile.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *