Escrocheriile legate de SMS și sistemele de mesagerie sunt întotdeauna la colț și utilizatorii trebuie să ia întotdeauna o mie de precauții pentru a evita căderea în capcanele mereu noi stabilite de cele rele obișnuite. Scopul este întotdeauna același, de a capta date de utilizator pentru a revinde pe piața neagră sau de a încerca să înșelăm nefericitul prin furtul de date financiare.

SMS fals pe pachet în stoc

Este posibil ca unii dintre voi să fi primit un SMS care să indice pur și simplu stocul unui pachet, invitându-vă să deschideți un link urmând instrucțiunile de pe pagina pe care o va deschide. Încercarea de înșelătorie are șanse mari de succes, mai ales dacă victima nu este familiarizată cu tehnologia, din cauza numărului mare de achiziții online efectuate în această perioadă, când multe magazine sunt închise din cauza unei urgențe de sănătate.

Pentru ca antenele să se ridice, chiar și cele mai puțin experimentate, trebuie să existe o lipsă de detalii despre livrare, începând cu numele expeditorului și utilizarea cel puțin a unui link criptic., Creat cu un serviciu de scurtare URL pentru a ascunde o adresa. Vă reamintim că fiecare curier, inclusiv oficiul poștal italian, se identifică întotdeauna în SMS-ul său și oferă, de asemenea, o indicație a numărului de urmărire a coletului primit.

Deci, dacă primiți un astfel de mesaj prin SMS sau WhatsApp, începeți-l imediat și nu vă lăsați tentați de curiozitate, care vă poate costa mult.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *