Astăzi este Ziua Mondială a Somnului 2021 și pentru ocazie Fitbit și Institutul Ausologic Italian dezvăluie importanța legăturilor dintre sunetele noastre și somn. Potrivit celebrului producător de dispozitive purtabile, „muzica corpului nostru” poate fi monitorizată pentru a fi conectată întotdeauna la bunăstarea noastră.

Ziua Mondială a Somnului 2021: Fitbit evaluează relația dintre odihnă și sănătate

Misiunea Fitbit, care de câteva luni a devenit oficial parte din marea familie Google, este de a-i face pe oameni mai conștienți de starea lor de sănătate, de a-i ajuta să se cunoască mai bine și să prevină posibilele boli. În plus față de activitatea fizică, nutriția și gestionarea stresului, o mare importanță pentru bunăstare își asumă monitorizarea somnului.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului 2021, compania dorește să îmbunătățească relația dintre odihnă adecvată și sănătate datorită colaborăriiInstitutul Auxologic Italian, în special a Prof. Carolina Lombardi, Șef al Centrului de Medicină a Somnului al Institutului Italian Autolog IRCCS de la Spitalul San Luca din Milano.

Abilitatea noastră de a dormi provine din combinația armonioasă a diferite mecanisme, inclusiv ceasul biologic intern, reglarea temperaturii corpului, condiționarea externă, cum ar fi lumina și activitatea fizică, unele secreții hormonale și sistemul nervos vegetativ. Toate acestea afectează ritmul circadian de somn / trezire în funcție de anumite ore și „scoruri”, de parcă ar fi făcut parte din „orchestră“.

Fitbit somn

Începând de la bătăi de inimă, care ar trebui să aibă o frecvență mai mică și mai regulată în timpul celor mai profunde faze de somn: valorile pot fi consultate în aplicația Fitbit în fiecare dimineață, cu posibilitatea de a vedea scorul somnului, dar și timpul petrecut în diferitele faze și trezire timp. Este important să păstrați sforait, care poate fi un semn de apnee obstructivă în somn: acest tip de tulburare respiratorie poate fi detectată prin monitorizarea nivelului de oxigen din sânge (SpO2) peste noapte.

IL sunete albe, printre care putem considera valurile mării, ploaia sau chiar sunetele emise de ventilatoare, aparate de aer condiționat sau uscătoare de păr, pot fi tovarășii noștri de dormit, deoarece au caracteristica de a ocupa -toate frecvențele auzite în mod constant, fără vârfuri bruște sau zgomoturi. Dimpotrivă, sunetele bruște (evident) deranjează și este important să te trezești liniștit: acest al doilea Fitbit necesită Ceas inteligent integrat în hainele purtate în el, capabil să ne trezească în cel mai bun moment al ciclului de somn.

Fitbit somn

În sfârșit, componentele timbrale și ritmice sunt, de asemenea, importante: de exemplu, sesiunile dedicate de suflare o adâncime care ne ajută să găsim calm și să ameliorăm orice tensiune înainte de culcare. Aplicația Spotify, pe un dispozitiv Fitbit, permite, de asemenea, abonaților să se relaxeze cu ceva muzică.

Folosiți o bandă inteligentă sau un ceas inteligent pentru a vă monitoriza somnul? Pentru mai multe informații despre Centrul pentru Medicina Somnului, puteți urma acest link.

Vă poate interesa: Recenzie Fitbit Charge 4

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *