Fontul Google Sans a fost utilizat pe scară largă de Google în toate produsele sale: de la aplicații și site-uri proprietare până la smartphone-urile Pixel în sine. Putem spune în siguranță că face parte din designul vizual al gigantului Mountain View și că ar putea, potențial, să fie la fel de important ca culorile iconice ale siglei Google.

Compania a lansat o introducere treptată în toamna anului trecut pentru a ajunge la tastaturile virtuale ale utilizatorilor și a standardiza limbajul vizual al Gboard cu restul sistemului de operare și al produselor Google. Google Sans, destinat înlocuirii standardului Roboto, a fost prezentat pe dispozitivele unor utilizatori Gboard în septembrie anul trecut, înainte de a fi lansat unui public mai larg în decembrie, în cele din urmă dispare cu totul. Acum, luni mai târziu, fontul evaziv pare să fi revenit la tastatura virtuală Google.

Google Sans revine la Gboard

După cum a raportat unii utilizatori de mai sus Reddit, Google Sans pare să fi revenit la versiunea 10.4 din Gboard. Această versiune este în prezent în versiune beta, dar se pare posibil ca aspectul noului font să fie legat de o actualizare de pe server.

Mai jos veți găsi capturi de ecran ale unui utilizator Reddit care imortalizează întoarcerea lui Google Sans pe Gboard.

Vă vom actualiza în cazul în care actualizarea fontului ajunge la un public mai larg.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Acum puteți crea noi emoticoane distractive cu bucătăria Emoji Gboard

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *