Garanție de confidențialitate își continuă lupta împotriva telemarketing agresiv și a anunțat că a comandat o Fastweb plata unei sancțiuni pecuniare de 4,5 milioane de euro.

Fastweb sancționat de Garanția de confidențialitate

Operatorul de telefonie este găsit vinovat de prelucrarea ilegală a datelor personale ale milioanelor de utilizatori în scopuri de telemarketing și această măsură a ajuns la sfârșitul unei anchete complexe, inițiată după sute de rapoarte și plângeri din partea utilizatorilor. „Reclamanții cu privire la apelurile promoționale în curs de desfășurare a serviciilor de telefonie și internet oferite de Fastweb efectuate fără acordul lor”.

Potrivit celor rezultate din anchetă, operatorul făcea „Utilizarea numerelor fictive sau a numerelor neînregistrate în Registrul operatorilor de comunicații (Roc)”, un fenomen care este „Atribuibilă„ subproducției ”centrelor de apel abuzive care desfășoară activități de telemarketing, ignorând cu totul dispozițiile privind protecția datelor cu caracter personal”.

Alte profiluri de încălcare se refereau la gestionarea corectă a listelor de contacte, furnizate Fastweb de către parteneri externi, fără ca aceștia din urmă să fi obținut consimțământul gratuit, specific și informat al utilizatorilor de a comunica informațiile.

În plus, Garanția de confidențialitate a considerat că măsurile de securitate ale sistemelor de gestionare a clienților erau inadecvate și a confirmat mai multe rapoarte legate de contacte nedatorate de către operatorii Fastweb în stil propriu, care au încercat să achiziționeze, prin WhatsApp, documentele de identitate ale contractanților.

Prin urmare, Garanția de confidențialitate a ordonat Fastweb să adapteze tratamentele de telemarketing, pentru a preveni alte încălcări și a consolida măsurile de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la bazele sale de date.

Această nouă prevedere împotriva Fastweb urmează celor deja adoptate împotriva TIM, Vodafone, WINDTRE și Iliad.

Puteți găsi toate ofertele Fastweb urmând acest link.

Citește și: cele mai bune oferte de telefon

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *