Echipa de cercetare Check Point Research (CPR) a descoperit malware periculos pe Play Store Google care, imită aspectul Netflix, livrat malware prin WhatsApp pentru a fura informații personale importante și multe altele.

După cum au descoperit cercetătorii »FlixOnline„, Aplicația falsă Netflix publicată pe Play Store, malware-ul a fost dezvoltat pentru a fi wormable, adică capabil să se răspândească pe mai multe dispozitive prin partajarea unui anumit link care, dacă ar face clic, ar compromite securitatea unui alt smartphone Android.

Cum a funcționat malware-ul

Funcționarea malware-ului a fost după cum urmează:

  • victima în cauză descarcă aplicația Netflix falsă din Play Store;
  • odată instalat, malware-ul așteaptă o nouă notificare WhatsApp;
  • malware-ul trimite automat un mesaj de răspuns pe WhatsApp.

Mesajul în cauză scria astfel: „Două luni gratuite de Netflix Premium datorită blocării Coronavirus * Obțineți 2 luni de Netflix Premium gratuit în întreaga lume timp de 60 de zile. Faceți clic AICI https: // bit[.]ly / 3bDmzUw “.

flixonline netflix whatsapp malware android

Scopul programului malware a fost să fure datele de conectare și informațiile despre cardul de credit. CPR a informat imediat echipa de securitate Google că are ștergeți malware din Play Store, dar echipa firmei de securitate a estimat cel puțin 500 de descărcări de aplicații și cine știe câte mesaje în lanț au distribuit pe WhatsApp.

Ca întotdeauna, vă sfătuim să acordați o atenție deosebită atunci când descărcați o aplicație din Play Store, fără a menționa diversele promoții și oferte pentru servicii extrem de populare (precum Netflix, de fapt) care nu sunt comunicate de canalele oficiale.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *