În ultimele ore, cauza lungă dintre Google este Oracol: Curtea Supremă a SUA, de fapt, a emis o hotărâre care dădea un motiv gigantului Mountain View, anulând astfel o hotărâre anterioară care în schimb vedea Oracle triumfând.

Reamintim că acest proces datează de la achiziționarea de către Oracle în 2010 a Java Sun Microsystems: după achiziția, de fapt, noii proprietari ai limbajului au căutat pe Google, susținând că utilizarea Java de la Android (da aproximativ 11.330 de linii software) i-a autorizat să reclame activele sistemului de operare de 8,8 miliarde de dolari și 475 milioane de dolari din venituri potențiale din licențiere.

Instanța de fond, care a auzit cazul în 2016, a decis că utilizarea de către Google a codului Java și a API-ului a fost corectată în timp ce Curtea de Apel SUA pentru Circuitul Federal a anulat decizia, dând Oracle un motiv.

Curții Supreme îi place Google

După câțiva ani, verdictul final vine de la Curtea Supremă:

Copia Google a API-ului Java SE, care a inclus doar acele linii de cod necesare pentru a permite programatorilor să-și perfecționeze talentele pentru a lucra într-un program nou, transformator, a fost o utilizare corectă a acestui material, în conformitate cu legislația actuală.

Această victorie a Google asupra Oracle vine după ce gigantul de la Mountain View a susținut că hotărârea din 2018 care a rănit-o ar avea un impact larg asupra inovației în industria computerelor și având în vedere numărul de companii și organizații care au decis să trimită memorii în sprijinul poziției Google, probabil că mulți oameni credeau asta.

Google a exprimat o mare satisfacție imediat după publicarea hotărârii Curții Supreme, în timp ce Oracle a primit critici acerbe, potrivit unui purtător de cuvânt, platforma gigantului Mountain View a devenit mai mare și puterea sa de piață mai mare, ceea ce a dus la o creștere. venituri pentru noii intrați.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *