Tu stii Subtitrare Live de la Google? Este o caracteristică care se aplică subtitrări în timp real pentru diferite tipuri de conținut, cum ar fi videoclipuri (nu numai pentru cele de pe YouTube sau alte platforme de streaming, ci și pentru videoclipurile înregistrate în galerie), mesaje audio, apeluri telefonice, podcasturi și multe altele.

Aceasta este o caracteristică care vă poate ajuta atunci când nu puteți înțelege ce spune persoana respectivă în acel videoclip, podcast (sau orice altceva), deoarece vă aflați într-un mediu prea zgomotos sau din diverse alte motive. În acest caz, Subtitrare Live poate genera subtitrări în timp real care vă permit să urmăriți și să înțelegeți mai ușor acel conținut, funcționând chiar și în absența unei rețele.

Subtitrarea live va fi disponibilă și în italiană

În prezent, Subtitrare Live este disponibil pentru unele smartphone-uri cu sistemul de operare Android 10 – și mai târziu – și pentru Google Chrome, dar numai în engleză. În plus față de smartphone-urile Pixel, funcția este disponibilă și pe unele dispozitive de la alți producători, cum ar fi smartphone-urile din seria S20 ale OnePlus 8 și Samsung. Pe Google Chrome, această caracteristică poate fi utilizată pentru a genera subtitrări în timp real pentru conținut multimedia activat de browser, inclusiv majoritatea serviciilor de mesagerie instantanee bazate pe web. Subtitrare Live poate suporta, de asemenea, transcrierea în mai multe limbi, inclusiv în italiană.

Pentru a raporta știrile au fost băieții Android Police, conform căruia în curând Google va extinde asistența către Subtitrare Live de asemenea, pentru franceză, germană, japoneză, spaniolă și italiană. Prin urmare, în viitorul nu prea îndepărtat, vom putea folosi și această caracteristică importantă pentru a aplica subtitrări în timp real la conținut audio și video de diferite tipuri în italiană. Știrea vine la doar câteva zile după implementarea suportului pentru transcrierea vorbirii în videoclipurile de pe Google Chrome.

Subtitrare Live pe Chrome poate fi activat din setările browserului, în special din zona Accesibilitate. Când activați funcția pentru prima dată, Chrome descarcă unele fișiere de recunoaștere a vorbirii – subtitrările apar într-o mică fereastră pop-up din partea de jos a unui videoclip, dar pot fi mărite pentru o citire mai bună. Această funcție poate aplica subtitrări în timp real chiar și atunci când sunetul este complet oprit.

Cu toate acestea, cel mai probabil, asistența pentru alte limbi va fi inițial limitată doar la Chromebookuri și apoi va veni mai târziu și pe alte dispozitive.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *