Max Schrems a depus o plângere împotriva Google, fi Franţa, sub suspiciunea de a urmări utilizatorii Android fără acordul lor explicit. Google, ca și Apple, urmărește utilizatorii Android prin coduri de publicitate unice și anonime pentru fiecare dispozitiv, astfel încât acesta să poată analiza comportamentul online al utilizatorului și să afișeze cele mai relevante reclame pentru interesele sale.

Schrems, care conduce grupul Noyb, susține că Google, prin crearea și stocarea acestor coduri fără acordul utilizatorului, comite o infracțiune care încalcă reglementările europene privind confidențialitatea. De fapt, Noyb a cerut autorităților franceze să se ocupe de datele consumatorilor, să lanseze o anchetă împotriva Big G pentru a se asigura că respectă reglementările. Grupul activist a propus apoi că, dacă Google va fi găsit responsabil pentru faptele greșite, acesta va fi sancționat puternic.

Stefano Rossetti, un avocat de confidențialitate aparținând grupului Noyb, a adăugat: „Cu acești identificatori ascunși pe telefon, Google și terții pot urmări utilizatorii fără consimțământul lor. Este ca și cum ai avea praf pe mâini, lăsând o urmă a tot ceea ce se face pe telefon. “

Google urmărește utilizatorii Android

Același grup de activiști protestase deja împotriva Apple în noiembrie anul trecut, din același motiv, și a primit un răspuns pozitiv la anchetă din partea autorităților spaniole și austriece. Evident, chiar și în acest caz, Apple a răspuns acuzațiilor într-un mod negativ, susținând că afirmațiile nu erau adevărate. În acest caz, compania Cupertino, cu toate acestea, cu upgrade la iOS 14, solicită în mod explicit consimțământul pentru utilizarea codului de urmărire, dezvoltatorii fiind destul de îngrijorați de această modificare, deoarece este posibil ca mulți utilizatori să nu accepte această condiție.

Pe lângă plângerea adresată autorităților franceze, grupul Noyb a depus, de asemenea, o plângere la autoritățile austriece, dar în acest caz plângerea se referă la faptul că utilizatorul nu poate șterge codul său de identificare de pe dispozitivul său. Cele două plângeri au fost separate deoarece legislația franceză este potrivită pentru a face față acestui tip de plângere, care intră sub incidența directivei europene privind confidențialitatea electronică.

Anul trecut, Schrems a câștigat un proces împotriva celei mai înalte autorități din Europa, care a decis că acordul transatlantic privind transferul de date din Europa către Statele Unite, utilizat de multe companii, nu protejează intimitatea cetățenilor UE. Google cu toate acestea, nu a fost emisă încă nicio declarație în acest sens și cu siguranță vom fi gata în cazul unor noi informații și declarații în acest sens.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *