Huawei este una dintre multele companii implicate în crearea de tehnologii capabile crește distanța minim necesar pentru a activa un încărcător wireless, cu Xiaomi să spun că este gata să revoluționeze piața cu Mi Air Charge.

Noua tehnologie pentru încărcare rapidă

La 9 septembrie 2019, gigantul chinez a solicitat un brevet pentru un sistem de încărcare fără fir al cărui scop principal este crește distanța de încărcare fără fir între un dispozitiv și baza de încărcare conectată la priza de lumină. Fără a intra în prea multe detalii, brevetul Huawei se referă la un dispozitiv de transmisie și un dispozitiv de recepție: primul, echipat cu un circuit cu doi electrozi de transmisie, iar al doilea caracterizat prin cât mai mulți electrozi și un sistem conceput pentru a reîncărca bateria.

Atât electrozii de transmisie cât și cei de recepție trec printr-un mediu de transmisie inițial cu unul conductivitate mai mare decât cea a aerului. În acest fel, potrivit inginerilor Huawei, capacitatea de cuplare între electrozii de transmisie și de recepție poate fi mărită și, astfel, poate crește și distanța de transmisie a încărcării.

Cipul Surge S2 vine pe 29 martie

Schimbând complet subiectul, dar rămânând în domeniul tehnologiilor proprietare, Xiaomi a publicat un teaser pe Weibo cu referire la un nou cip proprietar care va fi dezvăluit pe 29 martie, în aceeași zi în care vor fi prezentate Xiaomi Mi 11 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra și, de asemenea, Xiaomi Mi Mix 4.

Huawei Patent Wireless Charging Xiaomi Teaser Chip Surge S2 29 martie

Din păcate, compania nu ezită să lanseze mai multe informații pe cip, dar este probabil să fie Surge S2, o versiune actualizată a modelului Surge S1 introdusă în 2017 cu Xiaomi Mi 5C.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *