Încărcarea fără fir pare să aibă din ce în ce mai puțin sens într-o lume care împinge spre eco-durabilitate și economisire de energie. Într-adevăr, cel mai probabil, dacă ar fi să folosim încărcătoare wireless doar pentru a încărca toate smartphone-urile din lume, am vedea probabil o creștere substanțială a consumului global de energie electrică.

Încărcarea prin cablu, așa cum se știe de ceva timp, este mult mai eficientă decât wireless și, în ciuda acestui fapt, mulți producători de smartphone-uri le-au eliminat de pe dispozitivele smartphone. Justificarea este de mediu, dar dacă aceleași case se îndreaptă spre încărcarea fără fir, scurtcircuitul logic al problemei este evident.

Problema nu este nesemnificativă, contraindicațiile sunt evidente

Băieții din ZI-D de fapt, au măsurat curentul necesar pentru a încărca mai multe smartphone-uri cu 100% și au găsit rezultate previzibile, dar nu importante pentru asta. De fapt, cu încărcarea fără fir nu trebuie să aveți de-a face doar cu o bază de încărcare care este întotdeauna „pornită” și, prin urmare, consumă energie electrică chiar și atunci când telefonul nu se sprijină pe el, dar în cazul în care bobinele nu sunt perfect aliniate, pierderea de energie poate crește chiar cu 90%.

încărcare wireless

De exemplu, deși unele reviste sunt înclinate vertical pentru a preveni această nealiniere, problema alinierii orizontale rămâne în continuare. În cazul în care acest lucru nu este perfect, un smartphone a fost încărcat cu aproape dublul consumului necesar unui încărcător cu cablu. Pe lângă toate acestea, trebuie spus că, în orice caz, chiar și cu o aliniere perfectă a celor două bobine, avem o dispersie energetică cu până la 40% mai mare decât un încărcător tradițional.

În acest caz, Apple a încercat să rezolve toate acestea cu MagSafe, cu toate acestea, deși este ușor mai bun decât altele, avem o dispersie de putere destul de consistentă: de fapt, trece de la 13,93 Wh utilizat prin încărcare prin cablu la 18,19 Wh, rezultat care vorbește de la sine. Din aceste rezultate se poate deduce că, în ciuda tuturor, un iPhone cu un încărcător cu cablu în pachet are un impact asupra mediului mai mic decât cel pe care îl folosește MagSafe timp de 3 ani. Atât de mult încât datele furnizate de Apple pentru a justifica lipsa unui încărcător din pachet, se referă întotdeauna la încărcarea prin cablu.

Încărcare wireless Apple MagSafe

O altă problemă cu acest tip de încărcător, așa cum am menționat mai sus, este consumul în „stand-by”. Încărcătoarele cu cablu care sunt lăsate conectate la priză consumă cantități neglijabile de energie, în timp ce cele fără fir, fără ca telefonul să se odihnească, consumă în medie 0,35 W, cifră care nu poate fi luată în considerare. Valoarea, trebuie spus, este cu siguranță mai mică decât cea a altor dispozitive, de fapt D DAY ne spune că Xbox în modul de așteptare rapid consumă aproximativ 10 W constant, o cifră mult mai mare.

Pe lângă costul din factură, prin urmare, avem o problemă pe mâna noastră că, dacă este extinsă la scară globală, datorită cantității uriașe de smartphone-uri pe care le avem, nu va deveni nesemnificativă. Din fericire, deocamdată cea mai obișnuită reîncărcare rămâne cea a sârmei și există multe alte lucruri distructive de genul minerit de criptomonede care devine o adevărată problemă ecologică în aceste zile. Pentru articolul complet despre D DAY, băieții găsesc linkul aici.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *