Samsung este unul dintre cei mai mari producători de semiconductori din lume și printre aceștia putem include senzori pentru camere, care în ultimii ani au crescut din ce în ce mai mult în ceea ce privește dimensiunea și megapixeli. Tocmai despre pixelii despre care vom vorbi astăzi și despre modul în care Samsung a găsit o modalitate de a-l găsi fotoreceptori defecți datorită rețelelor neuronale.

Fiecare semiconductor are probleme și defecte de producție, dar mai ales în cazul senzorilor fotografici, găsirea lor este foarte dificilă, deoarece vorbim despre câteva sute de pixeli problematici în comparație cu milioane de alți pixeli de lucru. Sistemele de corecție ajută, deoarece utilizatorul nu observă adesea defecte.

Cu toate acestea, creșterea densității pixelilor în senzorii producătorului sud-coreean a agravat problema, din această cauză 108 megapixeli într-un senzor foarte mic sunt mulți și densitatea atât de mare înseamnă că sunt ruinați mai mulți pixeli decât în ​​trecut. Desigur, acest lucru s-ar putea agrava, dacă senzorii ar fi 192 megapixeli așa cum era de așteptat din zvonurile aflate în circulație.

Fotoreceptor Samsung

Pixeli morti statici sau dinamici: să fim clari

Pixelii deteriorați, evident, nu urmează un model precis și, din acest motiv, este mult mai greu să se prevadă care sunt defectele. Zgomotul prezent de obicei în condiții de iluminare slabă este amplificat de pixeli morți. Aceste neajunsuri pot fi statice sau dinamice.

Fotoreceptorii statici morți sunt pur și simplu pixeli care rămân dezactivați și formează puncte negre deoarece nu sunt capabili să capteze lumina. Locația lor este identificată în timpul controalelor de calitate și este „predată” procesorului în care se află. Procesorul este capabil să acopere automat aceste puncte negre, folosind informații din pixeli învecinați. Toți senzorii de pe orice cameră de pe piață au acest tip de defecte și, prin urmare, nu este o problemă reală.

Așa-numiții pixeli dinamici morți sunt funcționali, dar în anumite condiții lumina și puterea pot absorbi lumina incorect. După cum sa menționat mai sus, acesta este tocmai genul de problemă care se adaugă sunetului clasic al senzorilor fotografici. Aceasta este o rețea neuronală dezvoltată de un centru indian de cercetare și dezvoltare de la Samsung, care a publicat o lucrare în care învățarea automată este capabilă să se identifice cu o precizie incredibilă (doar 0,045% dintre fotoreceptorii eșuați au scăpat din inteligența artificială).) Pixeli dinamici morți, compensează rapid problema.

Nu se știe dacă această tehnologie incredibilă este deja prezentă pe procesoarele de smartphone-uri. Samsung în prezent pe piață, în orice caz, este ceva care ar fi și mai util atunci când producătorul sud-coreean continuă să crească megapixeli senzorilor săi.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *