Când în mai 2019, președintele american de atunci, Donald Trump, a semnat ordinul executiv prin care a plasat Huawei și alte companii în Coreea lista entităților, care blochează toate relațiile comerciale cu companiile americane, a deschis un fond guvernamental de 8,3 miliarde de dolari cu un scop foarte specific.

Hole în legislație și Huawei vinde în SUA

După cum a raportat Reuters, fondul deschis de Trump este destinat să ajute operatorii de telefonie mobilă din SUA în tranziția către rețelele 5G și înlocuirea echipamentelor existente. De fapt, ne amintim că Huawei este unul dintre cei mai mari producători de dispozitive de rețea mobilă, tot în Statele Unite, dar interdicția semnată de Trump împiedică compania asiatică să-și vândă tehnologia în Statele Unite.

Regulile care reglementează accesul la fonduri împiedică companiile americane să cumpere tehnologie, inclusiv 5G, de la Huawei. Cu toate acestea, există o lacună de reglementare senzațională care permite oricărui operator de telefonie american să cumpere produse de la gigantul chinez dacă își folosește propriile fonduri. Limita este de fapt legată de utilizarea fondurilor de stat, dar dacă un operator folosește alte fonduri, poate finaliza achiziția fără nicio limitare.

Acest lucru a fost raportat de Brendan Carr, comisarul FCC american (Comisia Federală pentru Comunicații), care se referă atât la Huawei, cât și la ZTE, o altă companie chineză care a fost mult timp în vizorul autorităților americane. “Este o lacună clară, nu are sens să permitem achiziționarea și introducerea aceluiași echipament în rețelele noastre de comunicații, atâta timp cât nu sunt implicați dolari federali.

Prin urmare, Carr solicită o revizuire a produselor deja certificate, o declarație care a dus la răspunsul imediat al Huawei: “Extinderea procesului de evaluare și aprobare pentru a interzice echipamentele de rețea care au fost deja aprobate chiar de FCC este înșelătoare și costisitoare pentru companiile din SUA.

Gigantul chinez continuă să vorbească despre o discriminare clară atunci când blocarea produsului se aplică pe baza țării în care a fost asamblat, fără ca acest proces să aibă legătură cu integritatea rețelelor de comunicații sau a lanțului de aprovizionare cu componente. În discursul său, Carr a vorbit și despre abuzurile comise de guvernul chinez împotriva minorității musulmane uigure, în speranța că FCC va actualiza liniile directoare pentru a bloca achiziționarea de produse din regiunea Xinjiang., Unde sunt concentrate majoritatea oamenilor.

O purtătoare de cuvânt a FCC a confirmat că actuala președintă a Comisiei, Jessica Rosenworcel, lucrează deja pentru a corecta multe dintre problemele ridicate de Carr. Cei care sperau la o atenuare a restricțiilor de către guvernul SUA împotriva Huawei vor fi deci dezamăgiți, deoarece în prezent administrația Biden pare pregătită să urmeze linia trasată de predecesorul său la Casa Albă.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *