Din această lună în Rusia Aparatele electrocasnice „inteligente” ar trebui comercializate cu aplicații rusești la bord: aceasta este noutatea introdusă de o lege adoptată în 2019 și care urma să intre în vigoare în iulie 2020.

Aceasta înseamnă că chiar și utilizatorii de telefoane mobile vor trebui să se obișnuiască cu unele modificări, cum ar fi cei care cumpără un iPhone nou, deoarece procedura inițială de configurare devine complicată odată cu introducerea unui nou pas.

În Rusia, o lege „impune” o serie de aplicații pe smartphone-uri

Khaos Tian, ​​cu o postare pe Twitter, ne oferă o demonstrație a acestui nou sistem pentru utilizatorii de iPhone din Rusia:

Iată cum arată în configurația curentă. pic.twitter.com/QOUwwIGSnx

– Khaos Tian (@KhaosT) 1 aprilie 2021

Procesul pentru telefoanele Android vândute în Rusia este probabil să fie similar, deoarece smartphone-urile bazate pe sistemul de operare Google oferă în general o listă de aplicații care trebuie instalate la activare.

aplicația smartphone preinstalată Rusia

Și astfel, până la 16 aplicații pot fi preinstalate pe telefoanele noi produse după 1 aprilie, deși acest număr variază în funcție de modul în care fiecare producător decide să procedeze (există, de exemplu, cei ca Huawei care preinstalează deja modelele lor comercializate în acea țară a aplicațiilor rusești).

Această nouă măsură, supranumită „legea împotriva Apple”, a fost întâmpinată cu puțină îngrijorare de către utilizatori, în special de cei de pe iPhone, deoarece gigantul Cupertino deține în general un control foarte strict asupra aplicațiilor instalate de Apple. Rusia.

Din fericire, se pare că utilizatorii, cel puțin pentru iPhone (dar probabil același lucru pentru Android), nu sunt obligați să descarce aceste aplicații, care sunt pur și simplu prezentate ca opționale.

Fără îndoială, aplicațiile precum browserul Yandex și clientul de e-mail Mail.ru vor beneficia foarte mult de această lege, dar guvernul rus a anunțat deja că va continua să monitorizeze piața telefoanelor mobile, pentru a identifica orice aplicații care merită să fie incluse. în această listă.

Pe lângă smartphone-uri, această noutate afectează și tabletele, computerele și televizoarele inteligente vândute în Rusia.

Citește și: cele mai bune smartphone-uri Android

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *