Google de câțiva ani a decis să acorde mai multă atenție realității augmentate, lansând câteva soluții interesante precum Obiectiv Google, Hărți Live View și animale 3D în motorul său de căutare, dar se pare că eforturile gigantului Mountain View nu au fost suficiente pentru a convinge Aparna Chennapragada să rămână în companie.

Executivul Google, care conduce echipa care lucrează la Google Lens AR, a decis să părăsească gigantul Mountain View pentru a prelua rolul primului director de produse Robinhood, cu sarcina de a supraveghea produsele, proiectarea și cercetarea.

12 ani de carieră prestigioasă care au condus la conducerea Google Lens

Aparna Chennapragada s-a alăturat gigantului Mountain View în 2008 pentru a efectua cercetări despre funcțiile orientate către utilizatori pe YouTube și Google, din 2010 până în 2013 a lucrat pentru motorul de căutare al companiei, pentru a ocupa apoi rolul de director și șef al grupului de produse Google Now ( adică predecesorul Asistentului Google) și apoi pentru încă 17 luni cel de asistent tehnic al CEO.

În octombrie 2017, Aparna Chennapragada a devenit vicepreședinte și director general al diviziei Consumer Shopping și a preluat, printre altele, managementul Google Lens.

Cu ocazia Google I / O 2019, ea a fost cea care a anunțat modelele 3D de animale în motorul de căutare și unele caracteristici ale Google Lens, cum ar fi filtrele pentru restaurante.

Aparna Chennapragada

Se pare că, după decizia Aparna Chennapragada de a renunța la ghidul Google Lens, există cel mai mic angajament al gigantului Mountain Mountain față de produsele AR în comparație cu concurența: gândiți-vă doar la Facebook sau Apple, care nu ascundeau cine are proiecte mari. pentru acest sector, în timp ce Google s-a concentrat doar pe sectorul software, lăsând pe cel al hardware-ului.

Ar fi interesant să știm în cine va avea încredere Google cu sarcina de a-l înlocui.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *