smartphone tu Pilula joacă un rol din ce în ce mai important în viața noastră de zi cu zi și ne însoțesc în majoritatea activităților noastre de zi cu zi, susținându-ne cu numeroasele lor caracteristici și încercând să facă fiecare sarcină care ne apare mai simplă și mai imediată.

Și, de asemenea, luarea de note este adesea una dintre activitățile pe care mulți decid să le efectueze cu sprijinul ecranului tactil, care este prezentat ca o soluție atât de rapidă și plină de oportunități, mult mai completă decât metoda tradițională care implică utilizarea hârtiei și pix.

Cu toate acestea, potrivit unui nou studiu realizat de un grup de cercetători dinUniversitatea din Tokyo, metoda „tradițională” are, fără îndoială, avantajele sale și una dintre cele mai importante este garantarea procesul de memorare mult mai eficient.

Este posibil ca luarea de note pe smartphone-uri și tablete să nu fie la fel de eficientă

Studiul în cauză, realizat cu aproximativ cincizeci de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, a fost împărțit în mai multe etape: voluntarii au citit mai întâi un dialog între două persoane care conținea proiecte viitoare (prin numire și sarcini de îndeplinit) și 14 date și apoi împărțit în trei grupuri, fiecare cu un mijloc diferit de notare a secvenței de acțiuni care trebuie efectuate de-a lungul timpului (notebook cu pix, aplicație calendar pe tabletă cu un stilou stilou și o aplicație calendar pe un smartphone cu ecran tactil).

O oră mai târziu, după ce au fost distrași, voluntarilor li s-a cerut să facă un test cu întrebări specifice pentru a afla cât de mult și-au amintit în notele luate mai devreme și cercetătorii au putut astfel să constate că cei care au luat notițe cu hârtie și pix au avut mai multă activitate în zonele creierului asociate cu limbajul, vizualizarea imaginilor și în hipocamp (o zonă asociată cu amintirile și informațiile spațiale).

În plus, voluntarii de grup care au folosit un pix și hârtie au fost mai rapide la completarea chestionarului (11 minute față de 14 minute pentru utilizatorii de tablete și 16 minute pentru utilizatorii de tablete). Smartphone) și acest lucru ar depinde de modul diferit în care apare formarea memoriei între scriitor cu stilou și scriitor pe suport digital.

Potrivit cercetătorilor, atunci când o notă este scrisă pe o foaie de hârtie, aceste informații ocupă un loc specific în spațiu și permanent (în orice moment este posibil să deschideți caietul și să găsiți nota dorită) în timp ce cu instrumentele digitale este diferit iar spațiul în care sunt stocate informațiile este confuz și „lichid” și acest lucru nu permite creierului să le atribuie o poziție spațială unică, cu consecințe consecvente asupra procesului de memorare.

În esență, metoda tradițională de memorare de astăzi este cea mai eficientă.

Citește și: cele mai bune smartphone-uri

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *