Huawei continuă să creadă cu tărie în HarmonyOS, sistemul de operare patentat a cărui dezvoltare a suferit o accelerare puternică în urma interzicerii guvernului SUA. Și este deja gata să lanseze actualizarea pentru noul sistem de operare pe majoritatea smartphone-urilor sale, atât de mult încât, înainte de vară, operațiunea ar trebui să fie deja pe bune.

Peste 300 de milioane de dispozitive în 2021

Potrivit lui Huang Chenglu, BG Consumer Software Engineering Dept. Președinte este Director al Business Intelligence Unit AI și All Scenario, lansarea HarmonyOS va începe în aprilie și faza beta va fi încheiată cu lansarea versiunii stabile care va implica majoritatea smartphone-urilor Huawei de pe piață. El a spus acest lucru în timpul unui eveniment TED dedicat temei vieții conectate.

Majoritatea smartphone-urilor ar trebui să fie actualizate până în iunie, la fel și pentru tablete și toate celelalte dispozitive IoT, precum și pentru produsele de la terți. Avantajul HarmonyOS față de concurență este că poate rula pe toate dispozitivele, cu posibilitatea de a partaja fișiere și informații instantaneu, pentru colaborare în timp real.

Huawei caută, de asemenea, să-și dezvolte propriul ecosistem complet și a format deja alianțe strategice cu peste douăzeci de producători de hardware și aproape 300 de dezvoltatori de software. Printre primele smartphone-uri care vor primi noul sistem de operare vor fi, fără îndoială, navele emblematice ale seriilor Huawei Mate 40 și Huawei P40, pe lângă Huawei Mate X2 pliabil.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *