La începutul acestei luni ni s-a spus despre scurgerea de date incredibile de pe Facebook care a afectat mai mult decât jumătate de miliard de date privind resortisanții privați, inclusiv numere de telefon, date de naștere, informații generale și, de asemenea, locația. Pe scurt, o combinație de informații pe care fiecare dintre noi ne străduim să le protejăm de ochii curioși și care, în schimb, sunt protejate Facebook lasă-l din mâinile lui.

Nu vina Facebook …

Conform viziunii de Mike Clark, Director de management al produselor Facebook, tot ce s-a întâmplat în ultimele zile ar trebui să fie văzut dintr-o perspectivă diferită de cea pe care o conducem de obicei: „Este important să înțelegem că băieții răi au obținut aceste date nu prin hacking-ul sistemelor noastre, dar luându-le de pe platforma noastră înainte de septembrie 2019 cu practici de abraziune. “

Mesajul de bază, pentru a parafraza, este că Facebook nu a făcut nimic rău în acest caz, ci că adevăratul „dușman” este cine l-a folosit. abraziune pentru a accesa aceste informații. Pentru a înțelege unde încearcă să se stabilească gigantul social media, trebuie mai întâi să luăm în considerare modul în care a ajuns la acest lucru problemă imensă.

Pentru a facilita căutarea prietenilor și cunoscuților pe Facebook, rețeaua socială a permis încărcați-vă propria agendă telefonică ale căror numere de telefon au fost partajate cu cele legate de profilurile de pe rețeaua socială. În acest fel, sistemul a reușit să returneze lista contactelor prezente pe rețeaua socială și astfel să faciliteze solicitarea unui prieten.

… Dar nimeni nu crede

Deși caracteristica în sine nu a fost o problemă teoretic, ea a deschis de fapt ușa către sisteme care ar putea suporta caracteristica așa cum doriți – așa cum a făcut în acest caz. De fapt, la fel Inti De Ceukelaire, un hacker etic care lucrează într-o companie de securitate cibernetică, cât mai devreme posibil 2017 scrisese pe Facebook despre riscurile posibile atunci când nu stabilea un prag pentru funcția nou descrisă. Momentul conversației este important pentru a înțelege că Facebook nu spune adevărul atunci când vine vorba de descoperirea problemei. numai în 2019, așa cum s-a subliniat pe bună dreptate Ceukelaire.

dezvoltări online de date cu caracter personal pe facebook

Declarații făcute către Reuters par a fi mai de neînțeles cu privire la solicitarea de a notifica utilizatorii care au fost victime ale acestui eveniment important. Facebook crede că nu știe ce utilizatori ar trebui să fie informați și că acum nu au posibilitatea de a face nimic pentru a corecta problema. Pe scurt: Facebook se spală pe mâini, lăsând jocul în mâinile utilizatorilor care sunt victime ale unei alte probleme grave de securitate care le afectează profund confidențialitatea și încrederea în companie.

S-ar putea să vă intereseze și: Iată cum să aflați dacă datele dvs. sunt printre cele furate de Facebook

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *