BRAŢ, în timpul evenimentului Viziune de zi, a prezentat noul Arhitectura ARMv9. Potrivit multinației britanice, ARMv9 va fi implementat cel puțin pe 300 miliarde de cipuri în acest deceniu, motiv pentru care compania a investit mult în securitate și performanță.

Concentrați-vă pe siguranță și performanță

Cele mai importante știri dezvăluite de ARM în cadrul evenimentului de prezentare a arhitecturii ARMv9 sunt:

  • EVS2: pentru o gestionare mai eficientă a vectorilor cu registre între 128 și 2048 biți în lungime. Dimensiunea mai mare a registrului permite dezvoltatorilor să compileze cod o singură dată pentru a exploata pe deplin toate avantajele viitoarelor procesoare;
  • Extensie de management real (RME);
  • BRBE;
  • Extensie de urmărire încorporată (VARĂ) e Extensie tampon de urmărire (TRBE);
  • TME

la arhitectura armv9

Unul dintre domeniile în care ARM a investit cel mai mult pe parcursul dezvoltării arhitecturii ARMv9 este cel legat de Învățare automată. Arhitectura va permite sarcinilor de lucru să ruleze direct pe CPU în loc de pe un procesor dedicat. De asemenea, găzduiește toate acele sisteme în care nu este posibil să se bazeze pe un cip separat de CPU pentru a efectua aceste sarcini.

la arhitectura armv9

În ceea ce privește îmbunătățirile de securitate, arhitectura ARMv9 introduce Arhitectura computerelor confidențiale (CCA). În loc să încredințeze gestionarea siguranței mediului către programe specifice la nivel înalt care monitorizează funcționarea aplicațiilor de nivel inferior, CCA implică prezența „tărâmurilor” în care execuția acestor aplicații rămâne „ascunsă”. Pentru sistemul de operare sau aplicații la nivel înalt (supervizori).

Avantajul utilizării acestei noi soluții se referă la reducerea riscului ca supraveghetorii sau sistemul de operare compromis să nu detecteze aplicațiile rău intenționate, delegând în schimb controlul către “manager sfera“.

Dacă sunteți interesat să descoperiți în detaliu toate inovațiile mai profunde ale noii arhitecturi ARMv9, vă recomandăm să citiți analiza aprofundată publicată de colegii din AnandTech.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *