La câteva luni de la lansare, Clubhouse continuă să rămână exclusiv pentru utilizatorii iOS și poate este și din acest motiv că mulți alții, curioși să experimenteze fenomenul social al momentului, s-au lăsat înșelați de o aplicație falsă.Clubhouse pentru PCA apărut în mai multe reclame de pe Facebook.

Deși a fost practic promisă chiar de fondatorii Clubhouse, aplicația pentru un dispozitiv Android este încă latentă și nu ar trebui să sosească înainte de vară. În același timp, nu există nici o versiune oficială pentru PC.

Situația a oferit timp și mod pentru criminalilor cibernetici să creeze aplicații false pentru a înșela cu mulți utilizatori nefericiți și fără experiență de Android și nu numai, care și-au găsit dispozitivul acoperit de programe malware.

Clubhouse pentru PC nu există

Un exemplu clar în acest sens tocmai a fost dezvăluit de colegii din TechCrunch, care a căzut pe mai multe reclame pe Facebook pentru „Clubhouse for PC” în propriul stil, care, departe de a oferi acces la platformă, oferă utilizatorului o mulțime de programe malware.

De fapt, o atingere pe reclama de pe Facebook deschide un site fals care se transmite, evident, fără drepturi, către rețeaua socială și conține un link pentru a descărca „Clubhouse pentru PC”, care în schimb descarcă malware pe dispozitivul victimei. Aplicația rău intenționată va primi apoi instrucțiuni despre ce trebuie făcut de la un server C&C (Command and Control).

fals clubhouse pentru pc

Pe dispozitivele unor victime, ransomware-ul părea să ceară utilizatorului bani pentru a-i permite să reia utilizarea dispozitivului normal.

Site-urile false ale clubului – urmărite în Rusia – sunt acum offline și, deși Facebook nu a raportat numărul de clicuri pe anunțurile false, s-a descoperit că nouă anunțuri au fost plasate săptămâna trecută între marți și joi.

În starea actuală, toate anunțurile în cauză au fost eliminate din Biblioteca de anunțuri Facebook, dar, de asemenea, nu este clar cum au intrat vreodată în ea.

În orice caz, merită repetat: în acest moment, aplicația Clubhouse este disponibilă numai pentru iOS.

De asemenea, citiți: Ce este un Clubhouse, cum să vă înregistrați și aplicația iOS și Android

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *